https://turismemaresme.cat/

Pànxing Maresme

12, juliol del 2024

Search
Close this search box.

12, juliol del 2024

Notícies – Maresme

Consolidaran els talussos entre Calella i Caldes d’Estrac

Maresme
Consolidaran els talussos de Calella. Imatge del passat 23 d'abril. (Foto: Policia Local de Calella).

El departament de Territori i Sostenibilitat estudiarà com reparar els talussos de l’N-II entre Caldes d’Estrac i Calella. Els tres episodis de pluges fortes de l’últim mig any han provocat diversos despreniments a la zona.

Des del Departament de Territori i Sostenibilitat consolidaran els talussos de Calella i Caldes d’Estrac. L’esmentat departament ha impulsat un projecte “d’emergència” per reparar els talussos d’un tram de 13 quilòmetres de l’N-II. Es tracta d’un tram de carretera entre Caldes d’Estrac i Calella (Maresme). En el darrer mig any hi ha hagut diversos despreniments quan s’han acumulat pluges fortes.
La Generalitat preveu fer un estudi geotècnic de les causes que provoquen la inestabilitat dels talussos. En funció de la morfologia de cada talús, de la seva evolució i distància a la calçada, es valorarà la solució per a cada cas. La Generalitat assenyala que el projecte haurà de preveure l’expropiació del domini públic dels terrenys, ja que alguns es troben en àmbit de titularitat municipal o privada.

Entre les mesures d’estabilització que s’estudiaran implementar hi ha el sanejament, la col·locació de malles i l’estabilització amb perns i xarxa de cables. També s’està valorant la injecció de gunita de forma local, el sanejament de blocs inestables, murs, pantalles dinàmiques, entre d’altres.

El secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, ha signat el projecte per començar l’estudi, el qual s’afegeix a l’anunciat la setmana passada consistent en la licitació, per primer cop, de dotze contractes de manteniment d’estructures i actius geotècnics.

Els contractes anunciats sumen prop de 60 MEUR i formen part de la inversió de 430 MEUR que el Departament de Territori i Sostenibilitat ha destinat a la millora continuada de la xarxa durant un període de quatre anys.

Si t’ha interessat Consolidaran els talussos entre Calella i Caldes d’Estrac, també et pot interessar Posicionament conjunt de tres ajuntaments del Maresme. Vilassar de Mar, Cabrera de Mar i Premià de Mar.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.