Pànxing Pirineus

20, abril del 2024

Search
Close this search box.

20, abril del 2024

Notícies – Maresme Cerdanya Berguedà Bages Solsonès Pirineus Barcelona

Coronavirus felí, símptomes i tractament

Maresme Cerdanya Berguedà Bages Solsonès Pirineus Barcelona
Coronavirus felí
A young woman in a protective mask holds a masked cat in her arms. Conscious citizen in the fight against the epidemic of coronavirus

Un article per conèixer el coronavirus felí, símptomes i tractament.

El coronavirus felí preocupa molts propietaris, per la qual cosa és important informar-se adequadament de la seva transmissió, dels símptomes que experimenta l’animal i del tractament a aplicar en cas de contagi.

El coronavirus entèric felí és un virus poc resistent en el medi ambient, pel que es destrueix fàcilment per les altes temperatures i els desinfectants. Té predilecció per les cèl·lules de l’epiteli de l’intestí dels gats. El virus és expulsat a través de la femta, principal vehicle de contagi..

Gats proclius al contagi

Sol afectar gats menors a un any o a gats de molts anys, febles, immunodeprimits i que viuen en grup. Existeixen diversos ceps de coronavirus, alguns dels quals només afecten animals com a gats, gossos i porcs, mentre que uns altres són exclusius en humans.

Els símptomes del Coronavirus felí són els d’una gastroenteritis lleu: diarrea, vòmits, dolor abdominal, letargia i febre. Molts gats són bastant resistents a la malaltia i no desenvolupen símptomes, passant a ser portadors i eliminant els virus a través de la femta. No obstant això, la perillositat del virus radica en la seva capacitat de mutació, la qual deriva a una altra malaltia: la peritonitis infecciosa felina (PIF), sent aquesta d’extrema gravetat. Aquesta mutació pot manifestar-se de dues formes: la seca i la humida. Encara que la humida és la que comporta una major gravetat, en ambdues s’observa febre, inapetència i letargia (l’animal no està atent a l’entorn, triga temps a reaccionar als estímuls).

L’esperança de vida dependrà de si es dóna l’una o l’altra, però que en cap cas serà superior a un any. Per tant, és important acudir com més aviat millor al veterinari.

És possible que la immunitat no duri molt temps i per tant, auto-contagiar-se de nou a través de l’arener perquè, com dèiem el contagi és a través de la femta. A l’ésser una malaltia vírica, no hi ha medicació i depèn de la resposta immunitària del gat. Sí que es recomanen tractaments preventius, per a evitar l’expansió com la vacunació o oferir als gats varis areners, la qual cosa redueix les possibilitats de contagi.

En cas de dubte consulteu un veterinari de confiança. Els trobareu anunciats a les revistes Pànxing.

Per Expertoanimal.com / AMIC

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.