https://turismemaresme.cat/

Pànxing Maresme

12, juliol del 2024

Search
Close this search box.

12, juliol del 2024

Notícies – Maresme

Cuidem-nos les dents!

Maresme
iStock-1223043484
Tenir cura de les nostres dents s’hauria de convertir en un dels hàbits més importants del nostre dia a dia. I és que la salut bucodental és de vital importància per tal de gaudir d’un bon estat de salut general i d’una bona qualitat de vida. Mantenir uns bons hàbits d’higiene i visitar periòdicament l’odontòleg són mesures clau per prevenir malalties. Per aquest motiu, des de Pànxing hem volgut donar veu a professionals de l’odontologia perquè ens expliquin les diferents especialitats que existeixen i el perquè de la importància de cuidar-se les dents.

dents

Les carilles, un somriure perfecte 

Les carilles dentals són conegudes per oferir un tractament molt popular a nivell estètic, capaç de recobrir la part exterior de la dent i oferint solucions a desperfectes sense passar per una ortodòncia. Aquesta tècnica està pensada per adaptar i personalitzar el somriure a cada client de manera natural, sigui amb porcellana o composite, els dos materials habituals de les carilles. És un tractament totalment segur per a la dentadura, es col·loca de manera senzilla i és totalment reversible. 

CLÍNICA DENTAL FAMILIAR 

ESTER NOGUERAS

Mataró i El Masnou

T. 937 551 177 / 935 556 518

Odontologia infantil

Tenir una bona salut bucodental a l’edat adulta comença els primeres dies de vida. L’odontologia infantil s’ocupa de la salut bucodental dels nadons, nens i adolescents. El problema més conegut són les càries, degudes a un consum excessiu de sucres i per manca d’hàbits d’higiènics. Tanmateix, hi ha d’altres patologies que afecten als més petits i són menys conegudes, com el fre lingual curt que dificulta la lactància, hàbits de succió prolongats (xumet, dits, objectes) que provoquen malformacions facials o malposició dentària, o el bruxisme infantil que està associat, entre d’altres, a apnees de la son. Per això és molt important visitar l’odontopediatre de forma habitual. Invertir en la salut dels petits és invertir en el futur. 

CLÍNICA DENTAL LÓPEZ I SOTORRA

Premià de Dalt

T. 937 514 774

Implants i periodòncia

Avui en dia gairebé tothom coneix la paraula “implant”, però no tant la paraula “periodòncia”.

Un implant és un dispositiu, generalment de  titani, en forma de “cargol” que es col·loca a l’os del maxil·lar per substituir una dent perduda. Té forma de cargol, no perquè l’implant vagi roscat a l’os, sinó per augmentar la superfície de contacte entre os i implant; per aconseguir que al cap d’unes setmanes es produeixi una osteo-integració (una unió de l’implant a l’os) i que aquest implant pugui aguantar la força de mastegar. 

Si hi ha molts bacteris a la boca per genives inflamades o infectades, tosca, càries, falta d’higiene.. aquesta osteo-integració no succeirà. Als bacteris tant els fa que es tracti d’una dent natural o d’un implant, el que fan es ficar-se entre geniva i arrel i van destruint l’os. La dent o l’implant es mourà i acabarà caient.

La periodòncia és la part de la medicina que cuida i tracta els teixits del voltant de les dents (genives i ossos maxil·lars), i sempre ha d’anar unida al tractament amb implants (abans de començar, durant i desprès). D’aquesta manera i amb una higiene adequada, podrem mantenir durant molts anys la vida útil dels nostres implants.

CLÍNICA DENTAL DRA. M. 

BOQUERA CASTELLVÍ

Premià de Mar

T. 93 752 35 03 – 609 944 767

Endodòncia dental

L’endodòncia dental o popularment dit “matar el nervi”, és un tractament pel qual es poden mantenir dents o queixals, que d’una altra manera s’haurien d’extreure. Es fa sobretot en aquelles dents on hi tenim una càries molt gran que acaba afectant el nervi de manera irreversible.

Aquest procediment es basa en eliminar tot el paquet vasculonerviós de l’interior de la dent, QUE  està format per un nervi, una artèria i una vena. I a part s’ha de desinfectar molt bé i tapar amb una pasta anomenada gutaperxa, que està composta de cautxú. Si això no es realitza correctament, la dent es podria infectar i faria necessària la seva extracció.

Un cop fet el tractament s’ha de procedir a restaurar la dent, habitualment amb un empastament dental, i en cas de gran destrucció de la mateixa, amb una funda o una incrustació.

CLÍNICA DENTAL DR. GUZMÁN

Sant Pol de Mar

T. 93 760 10 74

Ortodòncia invisible

És la col·locació d’alineadors transparents intercanviables, fets a mida, planificats digitalment amb un escàner 3D amb simulació del resultat final des de la primera visita.

El pacient obtindrà un joc d’alineadors que s’aniran substituint, segons les indicacions de l’especialista, cada setmana o 15 dies fins a aconseguir l’objectiu desitjat.

L’ortodòncia invisible no fa mal i té l’avantatge que es poden treure, i per tant, ens permetrà menjar, fer esport o rentar-nos les dents de la forma habitual.

Actualment, amb aquest tractament, podem corregir maloclusions i apinyaments per greus que aquests siguin, obtenint resultats òptims en un temps bastant acceptable, sempre sota supervisió mèdica.

CLÍNICA DENTAL STAR 

Dr. Jose Gregorio Fana

Cabrera de Mar

T. 935 955 237 – 695 029 569

Odontologia esportiva

 abies que existeix una relació entre salut oral i rendiment esportiu?

Cada vegada són més els i les pacients que practiquen esport i que es preocupen del seu estat bucal. És per això que el servei d’odontologia esportiva s’encarrega de prevenir, cuidar i tractar aquelles malalties buco-dentals que afecten d’una manera negativa als esportistes.

Diferents estudis han demostrat que patologies bucals com la càries o la malaltia periodontal (de les genives) són infeccions cròniques que passen al nostre torrent sanguini, afectant a músculs, articulacions i tendons que fan que hi hagi més risc de patir lesions, menys rendiment esportiu i recuperacions de lesions més lentes, degut a que el sistema immunitari està debilitat.

I també al contrari, la deshidratació, l’elevat consum de carbohidrats i l’alta ingesta de begudes isotòniques fan que augmenti el risc de patir càries i malaltia de les genives.

CENTRE DENTAL CLAPÉS Dra. Mar Lorente Clapés

Vilassar de Dalt

T. 93 750 82 93

Blanquejament dental

Tenir una insuficient higiene oral i el consum de certs productes, poden provocar alteracions en la tinció de les nostres dents. El blanquejament és el tractament més popular dels tractaments dentals estètics i té com objectiu aclarir el color de les dents, eliminant les taques i la decoloració. 

El blanquejament es pot classificar-se segons el tipus de dents, el lloc on es realitza o segons la tecnologia emprada. 

El blanquejament en dents vitals, on la taca és externa, es realitza en la consulta odontològica mitjançant l’aplicació d’un agent blanquejant, peròxid d’hidrògen al 35% i s’activa amb una font de llum LED. Es requereixen de tres a quatre sessions de fotoactivació que es poden programar en una única cita. Prèviament és necessari realitzar una profilaxis i revisar que la cavitat oral estigui sana sota la supervisió sempre d’un odontòleg. Si la tinció es deu a un tractament previ, com pot ser una endodòncia, és un blanquejament en dents no vitals.

CLÍNICA NEUS DENTAL

Vilassar de Mar

T. 93 759 48 91

Pròtesis dental

Són elements de diferents materials que es confeccionen per recuperar les estructures perdudes, com poden ser dents o part del teixit dur, com l’os, o bé tou, com les genives. 

Bàsicament n’hi ha de dos tipus: la fixa i la extraïble. La primera és la que més es podria assemblar a les dents naturals, en quant a sensacions i estètica; el pacient no es pot treure la pròtesi i serà la escollida quan tots els factors siguin favorables. 

La pròtesi dental extraïble és la recomanada quan no hi ha possibilitat de fer-la fixa, i en aquest cas, es podrà retirar per netejar i per dormir. També pot ser provisional mentre s’espera el moment ideal per a una pròtesis fixa i definitiva.

En quant als materials, els més utilitzats són la porcellana i la resina, tot i que s’han anat incorporant d’altres com el zirconi o el disilicat de liti.

CLÍNICA DENTAL LLAVANERES. Dr. MORALES

Sant Andreu de Llavaneres

T. 93 792 88 53 – 638 254 853

Si t’ha agradat llegir el reportatge Cuidem-nos les dents!, també et pot interessar llegir la notícia El Gran Recapte busca 900 voluntaris al Maresme.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.