https://turismemaresme.cat/

Pànxing Maresme

14, abril del 2024

Search
Close this search box.

14, abril del 2024

Notícies – Maresme

Cultiva’t, un projecte perquè els infants puguin conèixer la terra i els seus productes

Maresme
cultiva
A través del projecte i mitjançant la participació de persones coneixedores dels treballs del camp, els nens i les nenes poden aprendre quins són els productes de l'horta i com es cultiven

El projecte Cultiva’t, impulsat per l’Ajuntament de Premià de Mar, permet a l’alumnat de les escoles acostar-se al món de la pagesia. En una línia similar a la del projecte Arrela’t, dedicat a explicar el patrimoni i la història locals a les escoles, Cultiva’t serveix perquè els equips docents disposin d’una eina per ensenyar als infants d’on surten i com creixen els vegetals que habitualment troben al supermercat.

cultiva
Els infants coneixen de primera ma el procés de cultiu

A través del projecte Cultiva’t, i mitjançant la participació de persones coneixedores dels treballs del camp, els nens i les nenes poden aprendre quins són els productes de l’horta, com funciona el regadiu, entendre l’estacionalitat dels conreus o arribar a treballar directament la terra, entre altres activitats guiades.

Cultiva coneixements

Per fer-ho, les escoles fan visites programades als horts socials de Premià de Mar, ubicats al barri Banyeres. En aquests horts, i sota la coordinació de l’Ajuntament, els voluntaris i els usuaris conreen la terra per lliurar després els productes de les collites al centre de distribució d’aliments DISA Premià i a Caritas.

Les escoles fan visites programades als horts socials de Premià de Mar

Aquest matí, alumes de l’escola Sant Cristòfol han pres contacte amb aquests conreus, el mateix dia que l’alcalde Rafa Navarro i la regidora de Serveis Socials, Imma Morales, havien visitat els horts socials.

cultiva
Els equips docents disposen d’una eina per ensenyar als infants d’on surten i com creixen els vegetals que consumim normalment

Si t’ha agradat llegir la notícia Cultiva’t, un projecte perquè els infants puguin conèixer la terra i els seus productes, també et pot interessar llegir Cultura imprescindible i segura a l’Espai d’Arts Escèniques.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.