https://turismemaresme.cat/

Pànxing Maresme

18, abril del 2024

Search
Close this search box.

18, abril del 2024

Notícies – Maresme

Dosrius, tres nuclis i 5.481 habitants

Maresme
Un cartell del municipi de Dosrius
Un cartell del municipi de Dosrius, en plena zona boscosa. Imatge d’arxiu (horitzontal)

Dosrius, tres nuclis i 5.481 habitants. Amb aquestes xifres i singularitat el municipi ha demana l’exempció de les restriccions per franges horàries: “No ens trobaríem ni que sortíssim tots alhora”. El municipi supera el límit dels 5.000 habitats però estan dividits en tres nuclis aïllats. A més, ho són en una zona forestal amb una extensió de més de 40 km quadrats.

El municipi ha demanat al Ministeri de Sanitat que l’eximeixi de les restriccions per al desconfinament per franges horàries. Dosrius supera per poc els 5.000 habitats però els té repartits en tres nuclis de població aïllats i envoltats d’una gran zona forestal i separats entre sí per uns quatre quilòmetres.
Dosrius, un cas singular
En total, el terme municipal de Dosrius supera els 40 quilòmetres quadrats i és, per extensió, el segon municipi més gran de la comarca. L’alcaldessa de Dosrius, Silvia Garrido (PSC), assegura que les peculiaritats i la densitat de població del municipi són molt diferents a les d’altres municipis de més de 5.000 habitants: “No ens trobaríem ni tindríem aglomeracions ni que sortíssim tots alhora”.
En aquest sentit, Garrido assegura que no hi ha “cap punt negre” en tot el terme municipal, com puguin ser els passeigs marítims dels pobles de costa. També destaca el fet que els tres nuclis habitats estan envoltats d’una gran zona forestal. “Hi ha molta muntanya i vagis on vagis hi ha camins per no trobar-te amb més gent”, insisteix l’alcaldessa.
Dosrius, Canyamars i Can Massuet del Far

Dosrius el composen tres nuclis. El de Dosrius, que centralitza la majoria de serveis i reuneix una quarta part de la població. El segon nucli és Canyamars, amb una altra quarta part de la població. I finalment el tercer nucli, la urbanització de Can Massuet del Far, on hi viu la meitat dels poc més de 5.000 habitats del municipi.

Dosrius ha vehiculat la seva petició a través de la delegació del govern espanyol a Catalunya. També l’ha fet arribar a la delegació del Govern a Barcelona, a l’Associació Catalana de Municipis (ACM) i a la Federació de Municipis de Catalunya (FMC).

El consistori també posa com a exemple la interpretació que fan les respectives delegacions del govern espanyol en altres territoris de l’Estat, com a Astúries, on s’agafa com a unitat de referència els “nuclis d’habitants”. Dosrius demana que s’aclareixi la norma “per no contribuir a la incertesa de la població en una situació ja prou delicada com és l’estat d’alarma”.

A l’espera d’una resposta oficial per part del Ministeri, l’Ajuntament aplica des de dissabte les restriccions per franges horàries per passejar, sortir amb els infants i fer esport en el conjunt del terme municipal.

ACN Dosrius
Si t’ha interessat la notícia Dosrius tres nuclis i 5.481 habitants, potser també t’interessa aquesta informació Alella és un dels municipis amb una renda per habitant més elevada

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.