https://turismemaresme.cat/

Pànxing Maresme

20, maig del 2024

Search
Close this search box.

20, maig del 2024

Notícies – Maresme

El Calella Film Festival se celebrarà el proper octubre

Maresme
CFF1

El Calella Film Festival arriba finalment a la cinquena edició, consolidant-se com el festival de referència del cinema “Low Budget”

La pandèmia de la COVID-19 ha obligat l’organització a un canvi de dates i a un nou enfocament d’aquest festival de cinema que s’està consolidant, a poc a poc, com a certamen. Finalment però, el Calella Film Festival se celebrarà el proper octubre.

El Calella Film Festival està organitzat per l’Associació d’Amics del Cinema Rosebud, un grup de calellencs i calellenques entre els quals es troba l’actor Juli Fàbregas. És una iniciativa que des d’un primer moment compta amb el suport de l’Associació Turística de Calella i l’Ajuntament de Calella. Durant tota una setmana la ciutat s’omple de cinema amb projeccions, cicles i concursos amb seccions oficials. També s’organitzen activitats i tallers sobre el món audiovisual.

Com a plat fort del festival es lliuren els premis “Low Budget Awards”, on participen els llargmetratges d’àmbit internacional, de baix pressupost i fets per directors emergents. La categoria insígnia del festival aposta per una nova manera de ser i d’entendre les coses. Defensen que  no necessàriament la gran inversió de diners hagi de ser sinònim absolut de qualitat. L’objectiu d’aquesta secció competitiva és donar veu i premiar aquests joves professionals.  Amb la seva il·lusió i la seva feina, ens fan gaudir de fantàstiques històries, on el talent i la creativitat acaben trencant les barreres de les restriccions econòmiques.

Aquests nous incentius són i seran cada vegada més necessaris per a la supervivència del sector artístic i cultural.

A la secció oficial “Creative Rosebud Awards” concursen totes aquelles produccions que al llarg de l’any han destacat per la seva creativitat i originalitat, i que tenen un pressupost més elevat.

 

Concurs de guió

La gran novetat del Calella Film Festival és el concurs de guió que comptarà amb un jurat presidit pel conegut guionista i dramaturg Sergi Pompermayer. És autor de sèries de televisió tan recordades com “Plats Bruts”. Sota la direcció de Pompermayer, s’ha fet ja la selecció dels finalistes i en les pròximes setmanes, el jurat decidirà qui s’emportarà els premis a “Millor Guió” i “Millor Guió del Maresme”.

Cares conegudes 

El Calella Film Festival també és un punt de reunió per a molts actors, actrius, directores i directors de cinema i personatges del món de la televisió que han passat per Calella en les primeres quatre edicions. Des dels polivalents actors catalans Sergi López i Jordi Díaz pels quals el festival ja és cita obligada, fins al director de la saga “REC” Jaume Balagueró. El televisiu Santi Millán i la gran Itziar Castro han estat al Calella Film Festival també en aquestes darreres edicions. Un veterà com José Sacristán ha passat també pel certamen, com també altres actors, directors i professionals.

El Festival ja és un referent en l’àmbit del cinema “Low Budget”. Això és gràcies a la presencia i la difusió que n’han fet directors novells d’arreu del món que ens han visitat. Hem tingut com a convidats directors i directores d’arreu de l’estat espanyol, i de països com Emirats Àrabs, Grècia, Estats Units, Xile o Puerto Rico. Aquests han fet un gran esforç per ser presents tant en les projeccions com en la gala d’entrega dels premis.

 

En plena expansió

Des de la passada edició, el Festival ha crescut arribant a altres poblacions del Maresme i el Barcelonès. Arenys, Mataró i Barcelona van acollir l’edició passada pel·lícules del festival durant tres dies.

Enguany, en aquesta cinquena edició, i amb la pandèmia encara molt present, el festival se celebrarà només a Calella. Se seguiran totes les mesures de seguretat i higiene.

En pròximes edicions es reprendrà la tasca de portar el festival a altres poblacions consolidant així aquesta expansió.

Si t’ha agradat llegir la notícia El Calella Film Festival se celebrarà el proper Octubre, també et pot interessar L’Argillà d’Argentona es torna virtual.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.