https://turismemaresme.cat/

Pànxing Maresme

15, abril del 2024

Search
Close this search box.

15, abril del 2024

Notícies – Maresme

El futbol femení demana pas

Maresme
25e4a2ae922ccb01809c978a586ef39b.jpg
El món de l’esport està vivint aquests darrers anys les millors temporades de futbol femení a casa nostra. 

L’aposta dels clubs, els patrocinadors i els grans grups mediàtics està fent despuntar les dones en una disciplina on fins ara havien estat marginades. Segons el darrer anuari del Consejo Superior de Deportes, el 2018 hi havia 65.000 fitxes federatives de jugadores de futbol a l’estat espanyol, mentre que quinze enrere, el 2003, n’hi havia tot just 11.000, el que suposa un increment del 500%. A Catalunya, el nombre de fitxes actuals supera ja les 13.000.
 
Al Maresme, un dels bressol més potents del futbol femení el trobem a Santa Susanna. L’AE Santa Susanna a néixer el 2011 i només dos temporades després es creava la secció femenina de la mà de Lauren Florido, qui fins aquest me de gener havia estat el coordinador de la secció femenina del RCD Espanyol. El 2013, Florido va voler inscriure les seves nenes a l’equip susanenc, però no existia la secció femenina. La seva insistència va fer que es pogués crear aquesta divisió en el sí del club.
 
Ara, sis temporades després, l’AE Santa Susanna compta amb un Infantil, dos Juvenils i un equip Amateur. A més, aquest any s’ha obert una Escoleta de formació de jugadores i també un equip de Veteranes -sense federar- que aviat començarà a disputar amistosos.
Al club hi ha inscrites més de 80 jugadores i els objectius pel curt termini són ambiciosos. Una de les coordinadores de la secció femenina i entrenadora de l’Infantil A, Mireia Ferrer, explica que l’any vinent es vol crear un equip Benjamí i un Infantil B: “No tenim límit d’equips i seguirem inventant formules perquè tothom pugui tenir cabuda”.
 
2013, any de creació de la secció femenina
5 equips de futbol femení
Més de 80 jugadores
2 equips a la màxima categoria
1 Escola de Formació

 
Tot i que de jugadores del propi municipi n’hi ha més aviat poques, el model de l’AE Santa Susanna desperta l’interès de jugadores i famílies de la resta de la comarca i també de la Selva. I és que dels quatre equips en competició, actualment n’hi ha dos a la màxima categoria, com són el Juvenil A, que juga a Preferent i planta cara a equips com el Barça o l’Espanyol, i l’Infantil A, que juga a Primera Divisió. A més, la temporada també somriu al Juvenil B i a l’Amateur, que són clares aspirants a guanyar les seves respectives lligues.
A més de la vessant competitiva, l’AE Santa Susanna també centra bona part dels seus esforços en la formació. D’aquesta voluntat, neix aquesta temporada el grup de formació de l’Escoleta, que aplega nenes d’entre 7 i 12 anys que fan les seves primeres passes en el món del futbol i que tot i no estar encara preparades per competir sí que han vist ja com se’ls ha despertat l’interès. “Fan entrenaments molt específics per començar a preparar-les per competir i per veure si realment els agrada”, explica Ferrer.
 
A més de la part lúdica i formativa, el club busca partits amistosos un cop al mes amb equips d’un nivell similar per introduir-les al món de la competició. “És una formula que ens inventat aquest any i que està funcionant molt be. Va començat amb set o vuit nenes i ara ja en son una quinzena”, explica la coordinadora del femení.

 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.