Pànxing Pirineus

12, juliol del 2024

Search
Close this search box.

12, juliol del 2024

Notícies – Maresme Cerdanya Berguedà Bages Solsonès Pirineus Barcelona

El govern destinarà 14,5 milions d’euros a l’esport català

Maresme Cerdanya Berguedà Bages Solsonès Pirineus Barcelona
Imatges de les proves d'esquí Alpí en línia celebrades als Rollers Games celebrats a Barcelona el 2019 (Foto: M. Casanovas/WRG)

El govern destinarà 14,5 milions d’euros a l’esport català, destinats a recolzar federacions i consells esportius de Catalunya. Un decret autoritza el Consell Català de l’Esport a prestar garantia perquè l’ICF atorgui préstecs a entitats esportives.

El Govern ha autoritzat el Consell Català de l’Esport a fer una despesa de 14,5 milions d’euros per donar suport a l’acció de les federacions esportives catalanes i als programes d’esport escolar dels consells esportius. Així, es vol subvencionar les activitats ja realitzades i les que no s’han pogut celebrar per la covid-19. S’entén que són activitats que han generat algun tipus de despesa, com també les ajornades que se celebrin fins a finals d’any.
D’altra banda, el consell executiu ha aprovat un decret llei que autoritza el Consell Català de l’Esport a prestar garantia durant el 2020 fins a un màxim de 8 milions d’euros. Serà, però, l’Institut Català de Finances qui atorgui els préstecs.
Liquidat per al teixit esportiu des del Govern
El decret vol donar resposta als problemes de liquiditat del teixit esportiu arran de la pandèmia. D’aquesta manera, es fa el primer pas per materialitzar la línia de finançament directe de 10 milions d’euros. es tracta, doncs, d’un acord entre l’ICF i el CCE destinat al teixit esportiu del país. Aquesta és una de les mesures anunciades el març passat per compensar els perjudicis econòmics causats per la Covid-19 en el conjunt del sector esportiu català. L’objectiu és contribuir a la seva recuperació. La línia de finançament, que es posarà a disposició del teixit esportiu, compta amb una dotació de 10 milions d’euros.
Es permetrà sol·licitar préstecs d’entre 20.000 euros i 300.000 euros. El període de retorn serà de màxim 5 anys amb fins a 1 any de carència inclòs.

Les convocatòries d’ajuts inclouran mesures de flexibilització, d’acord amb la normativa de subvencions i de procediment administratiu comú. La finalitat és donar la viabilitat màxima a les actuacions objecte de subvenció o ajut que s’han vist afectades pel context generat per la crisi sanitària. Pel que fa a les federacions i unions de clubs, el Govern autoritza el Consell Català de l’Esport a realitzar una despesa per un import total de 9,5 milions d’euros. Aquesta quantitat servirà per atendre la convocatòria 2020 de subvencions per a aquest tipus d’entitats. La xifra prevista per al 2020 és de 7,6 milions d’euros i per al 2021, d’1,9 milions d’euros.

ACN
Altres articles

Si t’ha agradat llegir la notícia El govern destinarà 14,5 milions d’euros a l’esport català, potser t’interessen els continguts de la secció Fem esport.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.