https://turismemaresme.cat/

Pànxing Maresme

16, juny del 2024

Search
Close this search box.

16, juny del 2024

Notícies – Maresme

El Masnou acull l’exposició “Operació Aigua” per conscienciar sobre l’escassetat hídrica

Maresme
Operació Aigua_El Masnou
El Masnou, 27 de desembre de 2023. L’exposició itinerant “Operació Aigua”, la iniciativa d'Agbar centrada en la sensibilització per a un consum responsable de l’aigua, ha estat instal·lada a la Plaça Nova de les Dones del Tèxtil, del Masnou. La mostra didàctica es pot visitar de manera gratuïta fins al 16 de febrer.

L’exposició, que compta amb el suport de l’Ajuntament del Masnou, persegueix conscienciar la ciutadania sobre la situació actual dels recursos hídrics i la disponibilitat d’aigua en el futur, sobre els usos i abusos que en fem com a societat, així com sobre l’impacte que aquestes accions tenen en el medi natural. La mostra va dirigida a tots els públics, tot i que fa especial èmfasi en l’àmbit familiar i escolar, i s’espera que rebi visites de l’alumnat del municipi durant els mesos de gener i febrer.

En paraules de l’alcalde del Masnou, Jaume Oliveras: “en moments com els actuals, malauradament a un pas de l’emergència per sequera, és de vital importància que tothom prengui consciència de la gravetat del moment i de què qualsevol acció, per petita que sigui, és necessària per revertir aquesta situació. No podem fer que plogui, però sí que podem optimitzar l’ús de l’aigua. És responsabilitat de tothom: l’Ajuntament del Masnou (i l’administració pública en general) i de masnovins i masnovines”.

Per la seva part, Judit Nistal, gerent territorial d’Agbar afirma: “la conscienciació i la sensibilització ciutadana en el consum responsable de l’aigua és imprescindible en la situació de sequera actual. El canvi climàtic impacta de forma alarmant en la disponibilitat d’aigua i, tot i que les mesures per garantir el recurs passen per inversions que han d’executar les administracions, tots podem fer petits gestos que, de forma agregada, tinguin un impacte positiu”.

I afegeix: “la companyia sempre ha tingut un compromís amb la sensibilització de la ciutadania, especialment dels més joves. L’exposició és un exemple més d’aquest compromís que ampliem al públic adult perquè tothom prengui consciència que la gestió de l’aigua esdevé una qüestió essencial en el context global de canvi climàtic”. 

I per això, Nistal anima a visitar-la pel seu caràcter divulgatiu: “la mostra ens interpel·la davant l’impacte que tenen les nostres accions en el medi natural i, especialment, en un recurs escàs com és l’aigua”.

Finalment, la representant de la companyia del cicle de l’aigua fa una crida a contribuir en la lluita contra el canvi climàtic amb accions individuals per estalviar aigua davant la seva escassetat i destaca que “la cooperació publicoprivada i el compromís ciutadà són eines imprescindibles per construir un futur sostenible”.

Una exposició educativa que recorre tota Catalunya

“Operació Aigua” compta amb quatre blocs –“Com contaminem l’aigua?”, “Com s’embruta l’aigua?”, “Aigua per a tothom?” i “Quanta aigua consumeixes?”- on posa en relleu dades rellevants sobre la seva accessibilitat, com el cas de la xifra que indica que més de 800 milions de persones a tot el món no disposen d’aigua potable, o que més de 4.000 milions de persones no tenen accés a lavabos i que un 80 % de les aigües residuals es llencen als rius i al mar sense tractar, fet que provoca la contaminació de les aigües.

Actualment, l’exposició “Operació Aigua” ha arribat a més d’una cinquantena de poblacions catalanes des que es va posar en marxa l’any 2021. En aquest sentit, ha visitat els següents municipis: Granollers, Mollet del Vallès, Sant Celoni, Sant Cugat, Rubí, Martorell, Amposta, Sitges, Alcanar, Valls, Mollerussa, Tàrrega, Ulldecona, Calafell, Constantí, Cambrils, Tarragona, Barcelona, Sant Pere de Ribes, Igualada, Sallent, Taradell, Berga, Manlleu, Alp, Santa Bàrbara, Constantí, Olot, Arbúcies, Roquetes, Juneda, les Borges Blanques, Palamós, Cubelles, Roses, l’Arboç, Cervelló, Polinyà, Santa Coloma de Farners, Calella, Cabrera de Mar, Sant Vicenç dels Horts, Sentmenat, Súria, Vilanova del Camí, les Franqueses del Vallès, l’Ametlla del Vallès, Avià, Santa Eulàlia de Ronçana, Sant Hipòlit de Voltregà, les Masies de Voltregà i Sabadell.

Comunicació AGBAR:

Ruth Fontanet Victòria

ruth.fontanet@agbar.cat 608 590 732

Si t’ha agradat llegir El Masnou acull l’exposició “Operació Aigua” per conscienciar sobre l’escassetat hídrica, també et pot interessar llegir L’APARADOR: Tot el que necessites per Nadal ho tens al comerç del Maresme.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.