https://turismemaresme.cat/

Pànxing Maresme

12, abril del 2024

Search
Close this search box.

12, abril del 2024

Notícies – Maresme

El Masnou protegeix els col·lectius vulnerables per la Covid-19

Maresme
AJUNTAMENT EL MASNOU|

Els serveis socials de l’Ajuntament del Masnou han activat un seguit de mesures dirigit als col·lectius vulnerables per la Covid-19. L’objectiu és evitar el contagi i la propagació del coronavirus.

S’està fent un seguiment aquests col·lectius vulnerables per la Covid-19 del municipi i les mesures adoptades s’encaminen a detectar les necessitats específiques de les persones grans o els altres col·lectius de risc  i activar el màxim de recursos en cas de necessitat.

col·lectius vulnerables per la Covid-19

El número 93 557 17 77 és el telèfon habilitat per a contactar amb l’Ajuntament del Masnou en cas de necessitat d’assistència no sanitària. També, s’ha habilitat un formulari  que permet especificar el servei o serveis de suport que es necessiten aquests col·lectius vulnerables per la Covid-19. Realitzar la compra d’aliments o medicaments, passejar els animals de companyia o altres ajudes de suport es troben dins d’aquestes necessitats. Els tècnics municipals analitzaran les peticions que es rebin i mobilitzaran els recursos necessaris per atendre-la. Per donar-hi  resposta, es comptarà amb entitats socials i grups de suport de persones voluntàries. Una d’aquestes entitats és  la Xarxa de Suport Mutu del Masnou, que s’han creat amb ànims d’ajudar els col·lectius en risc durant aquesta emergència sanitària.

Recordem que cal fer ús d’aquest canal de comunicació de manera responsable i que, per a les consultes de salut cal trucar al 061.

La Generalitat ha anunciat que facilitarà “Targetes moneder”.

La Generalitat ha anunciat que facilitarà ‘Targetes moneder’ per garantir les beques de menjador dels infants del municipi. Es preveu que es comencin a distribuir a partir dels propers 2 o 3 dies. Al Masnou, es farà a través de l’Ajuntament. D’aquesta manera, es vol assegurar als infants que més necessitats tenen  continuar disposant de l’ajut del menjador, malgrat que les escoles estiguin tancades.

D’altra banda, el Centre de Distribució d’Aliments La Sitja del Masnou ha augmentat els lliuraments a domicili per evitar desplaçaments de col·lectius vulnerables per la Covid-19. Alhora, ha reduït els horaris de lliurament al centre i les persones voluntàries. Actualment, personal municipal i un equip de voluntaris de la Creu Roja és al front de l’equipament.

El CDA La Sitja actua, regularment, com a banc d’aliments al Masnou i atén a veïns i veïnes en situació de pobresa o risc d’exclusió social.  És cogestionat per l’Ajuntament i les entitats socials Càritas, Creu Roja El Masnou-Alella-Teià  i  Fundació Temps i Compromís.

 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.