Pànxing Solsonès

17, abril del 2024

Search
Close this search box.

17, abril del 2024

Notícies – Solsonès

“EL SOLSONIÀ, VIURE I MORIR AL NEOLÍTIC MITJÀ”

Solsonès
EL SOLSONIÀ. VIURE I MORIR AL NEOLÍTIC MITJÀ

La mostra de producció pròpia del Museu de Solsona que s’aproxima al mode de vida durant el neolític mitjà a les terres dels altiplans de la Catalunya central es prorroga fins al 28 de febrer


El Museu Diocesà i Comarcal presenta una mostra dedicada al solsonià, un concepte sorgit d’un tipus d’enterrament. Aquesta exposició, queda emmarcada dins el programa d’actes d’homenatge a Mn. Joan Serra i Vilaró amb motiu dels 50 anys de la seva mort. Així, sobretot vol ser una aproximació a un mode de vida durant el neolític mitjà a les terres dels altiplans de la Catalunya central. “El solsonià, viure i morir al neolític mitjà” és una producció del Museu de Solsona amb el comissariat dels arqueòlegs Araceli Martín i Juan Francisco Gibaja.

Durant el neolític mitjà, es va produir l’arrelament de petits grups de població amb unes formes de vida pautades. La informació que ha arribat fins avui ho fa sobretot a partir dels seus enterraments. Els identificava el fet d’enterrar els seus difunts en fosses excavades a terra revestides amb grans lloses. A més, la recerca sobre el solsonià, es remunta als estudis de Serra i Vilaró a principi del segle XX. Tanmateix, ha continuat amb el treball de diferents grups de recerca. Des dels seus inicis, la investigació ha generat un material que constitueix el gruix més característic del fons d’arqueologia del Museu de Solsona

La mostra es pot visitar de dimecres a dissabte d’11 a 18.30 h i els diumenges i festius, d’11 a 14 h. Tanmateix, està pensada per a tots els públics. També presenta una sala dedicada a l’experimentació arqueològica pensada per al públic escolar i familiar.


Si t’ha agradat llegir la notícia “EL SOLSONIÀ, VIURE I MORIR AL NEOLÍTIC MITJÀ” , també et pot interessar el contingut que trobaràs a la Revista Pànxing Berguedà, Bages i Solsonès.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.