https://turismemaresme.cat/

Pànxing Maresme

14, abril del 2024

Search
Close this search box.

14, abril del 2024

Notícies – Maresme

El Tresor d’en Puntafí

Maresme
mapa

El relat és un recorregut per la història d’Arenys de Mar i la seva vinculació amb el mar i els oficis tradicionals de la vila

La regidoria de Turisme presenta una nova activitat per fer en família tot fent un recorregut i descobrint la vila  d’Arenys de Mar. Es tracta d’una audiogimcana que enllaça fantasia i realitat i és adreçada a famílies amb infants a partir de 8 anys. Gaudiu amb El Tresor d’en Puntafí i els secrets que amaga.

Us avancem un petit resum d’aquesta aventura: La Rosina és una arenyenca xerraire i divertida que explica als visitants la història del tresor del pirata Puntafí. Caldrà seguir amb atenció les seves explicacions i recomanacions amb el mapa del tresor a les mans. El relat és un recorregut per la història d’Arenys de Mar i la seva vinculació amb el mar i els oficis tradicionals de la vila. La recerca de l’enigma del Tresor d’en Puntafí és una descoberta de la nostra vila marinera.

El Tresor d'en Puntafí
El mapa de la vila és un element indispensable per trobar El Tresor d’en Puntafí – Ajuntament d’Arenys de Mar

Finalment, per poder fer l’audiogimcana, cal disposar d’un mòbil (smartphone) amb connexió de dades per anar seguint les indicacions dels àudios que es podran descarregar capturant els codis QR que hi ha inserits al mapa del Tresor d’en Puntafí. Els mapes es poden passar a recollir per l’Oficina de Turisme.

Una recerca adaptada a la situació especial de pandèmia

Així, donada la situació actual de restriccions de la pandèmia de la Covid-19,  la regidoria de Turisme ha plantejat una proposta d’una activitat per a famílies i adaptada a les mesures i recomanacions actuals. És a l’aire lliure, en grups petits o familiars. L’activitat fomenta conèixer el vincle d’Arenys amb el mar. És també una descoberta del patrimoni municipal, així com el llegat de les puntaires. Tanmateix, està orientat a un turisme de proximitat- Així, en cas de desconfinament perimetral, és atractiva per atraure un turisme local i familiar. Una oportunitat per vincular el patrimoni en el vessant del lleure per a famílies amb infants.

Aquesta audiogimcana és una proposta de Lambú Comunicació per a l’Ajuntament d’Arenys de Mar. La idea i la locució són de Marta Catalan, Devivaveu.com. El grafisme va a càrrec de TxeniGil.com.

Si t’ha agradat llegir la notícia El Tresor d’en Puntafí, també et pot interessar Mataró acollirà la 15a edició de la Biennal d’Art Manifesta de 2024.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.