Pànxing Pirineus

14, juny del 2024

Search
Close this search box.

14, juny del 2024

Notícies – Pirineus

El Triangle Dalinià: un itinerari per conèixer el geni català

Pirineus
museu_dali_figueres_1

Font: Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya

Si tracem una línia que uneixi els municipis de Púbol, Portlligat i Figueres, dibuixarem un triangle: el Triangle dalinià. Un espai de 40 km² que permet entendre l’obra i la vida de Salvador Dalí a través del Teatre-Museu Dalí (Figueres), el Castell Gala Dalí (Púbol) i la Casa Museu Salvador Dalí (Portlligat). Així doncs, et proposem el recorregut del Triangle Dalinià, un itinerari per conèixer el geni català. Posa el cotxe a punt i comença la ruta!

TEATRE-MUSEU DALÍ

Et proposem iniciar l’itinerari al Teatre-Museu Dalí de Figueres. Considerat en si mateix l’objecte surrealista més gran del món, l’edifici, construït sobre les restes de l’antic teatre de Figueres, alberga en el seu interior moltes obres mestres de Salvador Dalí. Després de dinar, pots dirigir-te cap a Cadaqués i Portlligat, a uns 50 minuts en cotxe de Figueres, per seguir descobrint el geni i fer-hi nit.

 

Museu Dalí a Figueres

 

CASA MUSEU SALVADOR DALÍ

Antiga barraca de pescadors a Portlligat, l’actual Casa-museu de Portlligat va ser l’única casa estable de Salvador Dalí. Així doncs, l’any 1930 s’hi va instal·lar i hi va viure i treballar fins al 1982. Amb la mort de Gala, la seva esposa i musa, va canviar la seva residència al Castell de Púbol. La construcció, també ideada per Dalí i Gala, és una estructura laberíntica organitzada al voltant de l’anomenat Saló de l’Óssa. Per visitar-la, cal reservar entrada.

 

Casa Dalí a Portlligat

 

CASTELL GALA DALÍ

L’endemà, després de donar un volt per l’emblemàtic poble de Cadaqués, dirigeix-te cap a Púbol, el final de la ruta, a una hora i mitja en cotxe. Hi podràs visitar el Castell Gala Dalí, un edifici medieval regal de Dalí a Gala. Obert al públic des del 1996, resumeix molt bé la relació establerta entre els dos amants. I així, un cop finalitzis la visita, pots dinar en algun restaurant de la zona o bé a Girona, a mitja hora en cotxe aproximadament.

 

Castell Gala Dalí

Si t’ha agradat llegir El Triangle Dalinià: un itinerari per conèixer el geni català, també et pot interessar Sis museus que t’expliquen com es fa.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.