https://turismemaresme.cat/

Pànxing Maresme

12, juliol del 2024

Search
Close this search box.

12, juliol del 2024

Notícies – Maresme

Els educadors de carrer de Premià adapten la feina a la crisi COVID-19

Maresme
Els educadors i educadores de carrer adapten la seva feina a la crisi per la COVID-19

A Premià de Mar els educadors i educadores de carrer adapten la seva feina a la crisi per la COVID-19.

La feina habitual de l’equip d’educadors i educadores de carrer que realitzen les seves tasques a Premià de Mar s’ha vist alterada també per la crisi de la COVID-19. La pandèmia els ha obligat a modificar els seus protocols habituals i adaptar-los a noves fórmules, com poden ser el teletreball o l’ús de les xarxes socials.

En aquest sentit, i amb l’objectiu de tenir una comunicació propera amb els joves amb els quals treballen, aquests professionals fan servir un compte d’Instagram. Mitjançant aquesta xarxa, l’equip ha comunicat  als joves que el servei segueix en marxa tot i el confinament. I al mateix temps comparteixen informacions d’àmbits com la salut, l’educació, l’àmbit laboral o el lleure, entre d’altres.

D’altra banda, des de la proclamació de l’estat d’alarma i mitjançant el teletreball, l’equip ha estat elaborant diversos projectes i documents amb l’objectiu d’establir accions per impulsar la dinamització comunitària dels joves. També s’actualitza la informació sobre els casos que atenen, tant a l’institut Premià de Mar, com al despatx.

De la mateixa manera, l’equip està elaborant documents sobre temàtiques com la sexualitat i les relacions afectives. O el consum de tòxics. Tot plegat amb l’objectiu de donar resposta a la necessitat d’informació i recursos entorn d’aquestes qüestions. Aquesta és una realitat hi ha entre els joves amb els quals treballen habitualment.

Cal recordar que el projecte Educadors de carrer té per objectiu donar acompanyament i suport a infants, adolescents i joves en situació de vulnerabilitat i les seves famílies, així com dur a terme accions preventives en possibles conductes de risc.

Reforç educatiu

D’altra banda, l’Ajuntament manté el servei de reforç educatiu que habitualment es realitza des de la Biblioteca Municipal Martí Rosselló i Lloveras. Aquest reforç s’ofereix a nenes i nens, alumnes de primària, de famílies derivades dels Serveis Socials, i que necessiten ajuda en els estudis. Els i les alumnes que hi participen reben pautes per realitzar tasques diàries de l’escola, amb especial atenció en la lectura, i compten amb una hora de classe individual a través d’Skype.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.