Pànxing Pirineus

23, abril del 2024

Search
Close this search box.

23, abril del 2024

Notícies – Maresme Cerdanya Berguedà Bages Solsonès Pirineus Barcelona

Els Mossos d’Esquadra inicien la campanya #ConfinamentSegur

Maresme Cerdanya Berguedà Bages Solsonès Pirineus Barcelona
|

Mossos d’Esquadra ha engegat la campanya  #confinamentSegur per a la seguretat de les víctimes de violència masclista, domèstica i altres víctimes vulnerables.

campanya #ConfinamentSegur

La situació actual per la Covid-19 comporta una convivència permanent i la mobilitat reduïda de la ciutadania, fet que pot afavorir situacions d’abús i/o violència. Aquí cal sumar  l’agreujant de la dificultat per a la víctima de no poder trucar als serveis, trobar suport de familiars, d’amistats o professionals. Per aquest motiu s’ha posat en marxa la campanya #ConfinamentSegur per conscienciar a tota la població sobre aquests tipus de delictes. 

Aquest pla neix amb la voluntat de prevenir possibles casos de violència contra les dones de maltractaments en l’àmbit familiar. Parlem de maltractaments a infants, situacions de violència filio-parental o del maltractament a les persones grans.

Entra en funcionament la bústia de correu mossos.atenciovictimes@gencat.cat adreçada a potencials víctimes de maltractaments amb l’objectiu d’activar una comunicació àgil i efectiva en casos no urgents

L’Institut Català de les Dones obre un whatsapp per les víctimes de violència masclista

A més des de l‘Institut Català de les Dones s’ha habilita una nova línia d’accés: el WhatsApp.  De manera que aquest servei permet millorar la resposta a la nova situació d’aïllament i manca de mobilitat que afecta les víctimes.

campanya #ConfinamentSegur

El número  671.778.540  amplia i facilita la comunicació escrita i immediata amb el servei permanent i confidencial d’atenció a dones en situació de violència masclista 900 900 120  que gestiona l’Institut Català de les Dones i que fins ara només es podia fer a través del correu electrònic  900900120@gencat.cat.
Entre els dies 16 i 24 de març el servei ha atès 296 trucades. Com a resultat poder dir que representen una mitjana diària de 38, enfront de les 25 que es van rebre els mesos previs.
Per tant, l’augment de les trucades del període de confinament respecte els mesos de gener i febrer és del 34%.  

 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.