https://turismemaresme.cat/

Pànxing Maresme

16, juny del 2024

Search
Close this search box.

16, juny del 2024

Notícies – Maresme

Els premis Puig i Cadafalch reconeixen les obres del Maresme

Maresme
cb2d87ab-f032-4e35-ae6d-b51ec9dedc44

L’Ajuntament de Mataró, a iniciativa del Consell Municipal del Patrimoni Arquitectònic i Ambiental de Mataró i la Demarcació de Barcelona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) a través de la seva representació al Maresme, ha convocat els tres premis. Així doncs, els premis Puig i Cadafalch reconeixen les obres del Maresme i els seus tècnics, promotors i constructors.

La convocatòria quedarà oberta a partir del dia 23 de novembre i les inscripcions es poden fer fins al 29 de gener del 2021.

Una mica d’història

Els Premis Puig i Cadafalch van ser creats als anys 80 per l’Ajuntament de Mataró per divulgar la bona arquitectura feta a la ciutat per part de la iniciativa privada i, a la vegada, reivindicar la figura de l’arquitecte mataroní Josep Puig i Cadafalch. El COAC, per la seva banda, a finals dels 90 organitzava les primeres biennals i triennals d’arquitectura per difondre a cada demarcació el treballs dels arquitectes del territori.

L’any 2004, l’Ajuntament i el COAC van acordar organitzar i realitzar conjuntament a Mataró els Premis Puig i Cadafalch i la Triennal d’Arquitectura del Maresme, que posteriorment s’anomenà Mostra d’Arquitectura del Maresme. Fins a la data, s’han celebrat les convocatòries del 2004, 2007, 2011, 2014 i 2017.

Els certàmens se celebren en paral·lel i tenen en comú la promoció de la bona arquitectura com a eina per millorar les condicions de vida i l’activitat dels nostres  entorns més propers i el reconeixement a tots els agents que la fan possible: tècnics, promotors i constructors.

15a edició dels Premis Puig i Cadafalch

Creats l’any 1984 per l’Ajuntament de Mataró a iniciativa del Consell Municipal del Patrimoni tenen la ciutat de Mataró com a àmbit d’actuació i poden optar-hi les obres realitzades per promotors privats finalitzades entre l’1 de gener del 2014 i el 31 de desembre de 2019.

En aquesta edició els Premis Puig i Cadafalch tornen a premiar obra executada, recuperant el seu format habitual. Aquest va ser  modificat l’any 2017 pel concurs d’idees sobre la Muralla d’En Titus de Mataró. Es repesquen, així, les obres dels darrers 6 anys que pel concurs no van ser  valoradesa l’última edició.

Qualsevol persona, entitat o institució interessada a participar en aquests Premis hi pot proposar les obres que consideri oportunes. No obstant, cal fer-ho d’acord amb les determinacions establertes a les bases i adscrites a alguna de les modalitats previstes. Les categories són arquitectura, restauració del patrimoni i interiorisme.

Els membres del Consell Municipal del Patrimoni, com a jurat d’aquest premi, prendran en consideració les obres presentades. Tanmateix, emetran un veredicte que es farà públic la segona quinzena de març de 2021. Els premis no tenen dotació econòmica per bé que s’atorgaran els corresponents guardons als premiats i se’n farà difusió a la xarxa.

3r Premi Puig i Cadafalch del Maresme

Instituït el 2014 en memòria, també, de l’il·lustre arquitecte mataroní Josep Puig i Cadafalch, pioner en la restauració i recuperació del patrimoni arquitectònic del país. Aquest premi guardona la millor obra de recuperació del patrimoni arquitectònic, de promoció privada o pública, en l’àmbit territorial del Maresme.

Hi podrà optar qualsevol obra presentada a la Mostra d’Arquitectura del Maresme i als Premis Puig i Cadafalch. El jurat, que serà el mateix de la mostra, emetrà veredicte durant la segona quinzena del mes de març de 2021. Així, posteriorment, es lliurarà el corresponent guardó representatiu del premi.

6a Mostra d’Arquitectura del Maresme

Està organitzada per la Demarcació de Barcelona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya. Així, la  Mostra d’Arquitectura, busca posar en valor la feina que els arquitectes vulguin fer púbica i difondre l’arquitectura més rellevant del territori.

Dins d’aquesta convocatòria de Mostra, la Diputació de Barcelona i el COAC, han convocat, també, el Premi Diputació de Barcelona a Accions Innovadores en la Gestió de l’Hàbitat Urbà.

També qualsevol persona, entitat o institució pot proposar obres realitzades en l’àmbit del Maresme. Els treballs han d’estar finalitzats entre l’1 de gener de 2017 i 31 de desembre de 2019.

Si t’ha agradat llegir la notícia Els premis Puig i Cadafalch reconeixen les obres del Maresme, també et pot interessar Setmana de la música antiga de Mataró.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.