https://turismemaresme.cat/

Pànxing Maresme

25, maig del 2024

Search
Close this search box.

25, maig del 2024

Notícies – Maresme

Neix el Festival Floral de Vilassar de la mà de Judit Neddermann

Maresme
Floral
El Festival Floral tindrà lloc a diversos espais de Vilassar de Dalt i Vilassar de Mar, població natal de Judit Neddermann, els dies 20, 21 i 22 de maig

Judit Nedderman, juntament a l’artista i activista cultural Martí Sancliment, donen la benvinguda a la primavera amb l’anunci del Festival Floral, un nou certamen musical que tindrà lloc a Vilassar de Dalt i Vilassar de Mar els dies 20, 21 i 22 de maig.

Floral vol ser el primer festival de música i cultura de Vilassar, una proposta que vincula els dos municipis homònims a través de l’art i el patrimoni històric i cultural, amb una mirada crítica i feminista. Floral planteja concerts a diversos espais emblemàtics de Vilassar de Dalt i Vilassar de Mar com la Torre d’en Nadal (Vilassar de Mar), els Jardins de Can Rafart i el Teatre La Massa (Vilassar de Dalt).

La programació musical se centra en propostes de gran qualitat liderades per dones, a més d’organitzar una xerrada feminista. El Festival aplica la perspectiva de gènere i posa de manifest que en l’àmbit de la música ens trobem encara lluny de la igualtat de gènere, “hauria de poder ser normal plantejar una programació amb una majoria de propostes liderades per dones, i no pas l’excepció o la novetat ” afirmen les persones organitzadores.

La proposta musical del Floral

El Festival Floral acollirà els concerts de Núria Graham i Clara Aguilar el dia 20 de maig a la Torre d’en Nadal (Vilassar de Mar), de Rita Payès i Elisabeth Roma el dia 21 de maig als Jardins de Can Rafart (Vilassar de Dalt) i de Clara Peya el dia 22 de maig al Teatre La Massa (Vilassar de Dalt) a més d’un concert vermut a càrrec del quartet vocal Seasons el mateix diumenge 22 de maig als Jardins de Can Banús (Vilassar de Dalt).

Floral adopta aquest nom per teixir un pont entre dos municipis que comparteixen vincles històrics, humans i naturals, fent referència a una de les principals activitats econòmiques i tradicionals de la zona: la floricultura. Així, el festival vol enllaçar també amb l’economia i comerç de proximitat tot comptant amb la col·laboració de productors locals, promovent el patrimoni històric i cultural i oferint també una visita guiada pel territori. Festival Floral rep el patrocini d’Estrella Damm i la col·laboració dels Ajuntaments de Vilassar de Dalt i Vilassar de Mar, així com de diversos comerços locals.

El Festival Floral està dirigit i organitzat per Judit Neddermann i Martí Sancliment a través de la productora Neandertal Records de la qual també en forma part el cantautor Ferran Savall i amb la qual organitzen altres iniciatives culturals i socials com concerts a hospitals i centres penitenciaris.

Les entrades per als concerts del Floral estaran disponibles a partir del dia 21 de març de 2022 a través de la pàgina web del festival. Els aforaments per als concerts és molt limitat.

Si t’ha agradat llegir la notícia Judit Neddermann crea el Festival Floral de Vilassar, també et pot interessar llegir La sostenibilitat, la responsabilitat i la digitalització, els reptes del turisme per a aquest 2022.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.