Pànxing Solsonès

23, abril del 2024

Search
Close this search box.

23, abril del 2024

Notícies – Solsonès

La Fira de la Terra del Solsonès tindrà tres mercats i una vintena de parades

Solsonès
fira
El gruix central de propostes per la Fira de la Terra es concentrarà el cap de setmana del 23 i 24 d'octubre.

El Consell Comarcal del Solsonès i l’Ajuntament de Solsona ja han enllestit el programa de la primera Solsoterra, la Fira de la Terra del Solsonès, fruit de la fusió de la Fira del Bolet i L’Ecològica. El programa s’estrenarà el dijous 21 d’octubre a les cinc de la tarda amb una jornada tècnica sobre cooperatives rurals, tot i que el gruix central de propostes es concentrarà el cap de setmana del 23 i 24 amb el mercat del bolet, dos més de productes ecològics i artesans, el 3r Solsbirra Fest i una vintena d’activitats paral·leles.

El Solsoterra prepara la seva estrena en un cap de setmana decidit a recuperar l’afluència d’un esdeveniment firal amb totes les mesures de seguretat, per al qual les institucions locals, entitats i agents privats uneixen esforços per posar en valor els productes i l’artesania local.

Dins el nucli antic solsoní, la Solsoterra, que precisament agafa el testimoni de la fins ara Fira del Bolet, proposa, com a eix central, el mercat d’aquest producte a la plaça Major. Al mateix temps, el mercat ecològic s’ubicarà a la plaça de la Catedral i es complementarà amb la venda d’artesania ecològica al carrer de Sant Miquel. Les parades es podran visitar dissabte de deu del matí a vuit del vespre i diumenge de deu a dues.

Un altre dels esdeveniments estrella de les darreres fires del bolet és el Solsbirra Fest, el festival de la cervesa artesana, que arriba a la tercera edició amb un nou emplaçament, la plaça del Consell Comarcal. Començarà el dissabte al punt del migdia i s’allargarà fins a les deu de la nit.

A més dels mercats i els esdeveniments principals, la Solsoterra també he pensat en el públic familiar amb diverses cites a la plaça del Palau com tallers amb materials reciclables, jocs gegants o obres de teatre, entre altres. Per altra banda, diumenge a les dotze del migdia a la sala cultural de l’ajuntament es presentarà el projecte artístic i pedagògic Bombolleta.

Com és habitual de cada any, el Grup de Natura del Solsonès, la Societat Catalana de Micologia i el CTFC organitzen una exposició de bolets recollits pel Grup de Natura, que es podrà visitar a l’entrada de l’Ajuntament de Solsona a partir de dissabte a la tarda i diumenge tot el dia. Encara relacionat amb els bolets, diuemnge al matí es durà a terme una sortida micològica a la finca Monegal. És una activitat gratuïta organitzada pel CTFC i el Grup de Natura amb reserva prèvia a la plataforma d’entrades. El lloc de sortida serà el Punt d’Informació Turístic de Sant Llorenç de Morunys.

Font: Regió7

Si t’ha agradat llegir la notícia La Fira de la Terra del Solsonès tindrà tres mercats i una vintena de parades, també et pot interessar llegir la notícia Neix la Solsoterra, el nou certamen de Solsona.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.