https://turismemaresme.cat/

Pànxing Maresme

21, maig del 2024

Search
Close this search box.

21, maig del 2024

Notícies – Maresme

Homenatge a Xavier Vilà del poble de Vilassar de Dalt

Maresme
2
En Xavier, junt amb en Jordi Rosés, els anys 60, proposen canviar el sostre del cafè que hi havia aleshores al Casal i ho tiren endavant. A finals de la dècada dels 60, amb un equip de gent jove editant varies revistes sempre amb les notícies del Casal. Amb la seva inquietud periodística, en Xavier, actualment, continua aquesta tasca a través de les pàgines del full Parroquial , cosa que representa més de 60 anys de seguiment.

Homenatge a Xavier Vilà del poble de Vilassar de Dalt, en reconeixement a la tasca constant i sempre atent als batecs del Casal.

Cap als anys 70, s’integra a l’equip dels Pastorets. Col·labora en la tramoia, muntar decorats, amb els llums i el so del teatre. L’any 1972 va ser l’artífex del Retaule dels Sants Màrtirs, i que es va representar a la plaça de la Vila al llarg de 16 anys.

Al 1977, en motiu de la celebració de 50 anys del Casal, publica un opuscle amb tota la historia del Casal, des dels seus orígens. Els anys 80 amb l’ajuda de l’herència Banús, es renoven els vestuaris, i l’any 1986 va fer possible  una imprescindible sortida d’emergència.  

Va col·laborar a les obres de teatre que es feien al Casal per Festa Major, sent part activa de la representació dels Pastorets al Casal fins el 2004 que per causa de les obres de rehabilitació, es van haver de traslladar al Teatre de La Massa. Pastorets que s’han representat a diferents pobles de Catalunya.

Amb l’ajuda de les catequistes i d’aleshores seminarista Xavier Farrés, contribueix a crear El Retaule de la Passió que es va fer cada Divendres Sant des de l’any 2002 i fins al 2020. 

L’any 2019 veient tota la documentació i fotografies de les quals disposava d’aquests 60 anys als Pastorets, va proposar fer un llibre sobre la història dels Pastorets i el 2022 va presentar el magnífic llibre “130 anys de Pastorets del Casal”, prologat pel Conseller de Cultura Lluis Puig.

Per tot plegat, Xavier, el Casal et dona públicament les gràcies per tot el que has fet i fas, esperant que continuïs molts anys més. 

Moltes gràcies per tot Xavier!

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.