https://turismemaresme.cat/

Pànxing Maresme

21, maig del 2024

Search
Close this search box.

21, maig del 2024

Notícies – Maresme

La Fundació Iluro impulsa les arts escèniques locals amb el Cicle Escena i Pensament

Maresme
image1
La Fundació Iluro ha donat el tret de sortida a la segona edició del Cicle Escena i Pensament a l’Ateneu Centre Cultural de Mataró, presentant una programació rica i variada que es desplegarà al llarg de l'any 2024. Amb propostes que abasten des del teatre fins a la màgia, passant per la dansa, aquest cicle busca reforçar el teixit artístic del Maresme i oferir una plataforma per al talent local.

Amb un èxit destacable de participants, la segona edició del cicle d’arts escèniques Escena i Pensament presenta sis propostes seleccionades que reflecteixen el dinamisme i la diversitat cultural del Maresme. La iniciativa va arrencar amb la peça Camille de La Frenètika, un vibrant homenatge a Camille Claudel que combina dansa, text i música en directe, estrenada el 26 d’abril.

Durant l’acte de presentació, que va incloure una taula rodona amb els creadors seleccionats, Marta Ibarz, directora de la Fundació Iluro, va destacar la importància d’espais com l’Ateneu per a “programar una oferta de qualitat, accessible i diversa, i així impulsar les arts locals i comarcals.”

Entre les altres propostes destaquen A Años Luz, una crítica a la dependència tecnològica a través de la dansa contemporània; Camps de Roselles, una obra que explora els impactes de l’heroïna a través de diferents disciplines artístiques; i McGuiu, un espectacle de màgia que promet sorprendre amb grans il·lusions i màgia de prop.

El cicle conclourà amb Violències, tres peces de microteatre sobre la violència de gènere, i Shibui, una exploració de la bellesa dels petits detalls a través de la dansa contemporània.

Aquesta iniciativa no només enriqueix l’oferta cultural de Mataró, sinó que també serveix com a catalitzador per al desenvolupament i reconeixement del talent artístic de la regió. Amb aquesta programació, la Fundació Iluro reafirma el seu compromís amb la cultura i la comunitat, obrint una finestra d’oportunitats per als creadors locals.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.