https://turismemaresme.cat/

Pànxing Maresme

20, juny del 2024

Search
Close this search box.

20, juny del 2024

Notícies – Maresme

La producció local de roses no serà la mateixa en un Sant Jordi el 23 de juliol

Maresme
Roses a l'hivernacle
Detall de roses a l’hivernacle, setmanes abans de Sant Jordi (horitzontal)
La producció local de rosa caurà a la meitat pel Sant Jordi del 23 de juliol. “Ja no és època: la calor i la poda no és la mateixa que en el seu moment òptim”, expliquen els floricultors.

El desplaçament de la festa de Sant Jordi al mes de juliol suposarà una caiguda important de la producció local de roses. La majoria de flors que es regalen tradicionalment el 23 d’abril ja són normalment d’importació, especialment de països com Colòmbia o Equador. Només el 5% surt de vivers del país, i majoritàriament provenen del Maresme. Aquest any, amb el canvi de data, la producció local de rosa serà encara menor i es passarà de les 200.000 unitats que es cultiven habitualment a unes 100.000. Són càlculs del Mercat de Flor i Planta Ornamental de Catalunya. “Ja no és època: la calor i la poda no és la mateixa que en el seu moment òptim”, explica a l’ACN el portaveu del Mercat, Ignasi Ruiz.

En total la previsió del sector pel juliol és d’entre tres i quatre milions de roses, una xifra que “no es pot improvisar”. La xifra final dependrà, fonamentalment, de les importacions del mercat colombià, detalla Ruiz. Des del Mercat esperen que al mes de juliol no hi hagi problemes en el trànsit de mercaderies, com succeeix actualment.

Pendents de la data definitiva

Segons Ruiz, per a la “versió reduïda del Sant Jordi de l’abril”, amb la venda de roses online, ja hi ha dificultats de subministrament. cal tenir present que ara “només arriba un avió de càrrega a la setmana”, explica Ruiz. A més, la producció local existent és mínima, una problemàtica que ja és estructural. “Queden tres roseristes comptats”, es lamenta.

La situació de la producció local s’agreujarà al mes de juliol, quan llibreters i floristes proposen celebrar ara la diada de Sant Jordi. Això ser`així si les autoritats sanitàries acaben donant el vist-i-plau a la nova data. “Potser hi ha només 100.000 unitats”, explica el portaveu del Mercat, que atribueix el descens a condicions climàtiques.

Amb tot, però, el sector veu “molt necessària” la celebració al juliol per tal de donar una empenta econòmica a un sector que ho està passant molt malament amb l’aturada total de la seva activitat. “No s’està facturant ni un euro i aquesta oportunitat s’ha d’aprofitar”, assegura Ruiz. (ACN).

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.