Pànxing Pirineus

16, juny del 2024

Search
Close this search box.

16, juny del 2024

Notícies – Maresme Cerdanya Berguedà Bages Solsonès Pirineus Barcelona

La seguretat en les aplicacions de videoconferència

Maresme Cerdanya Berguedà Bages Solsonès Pirineus Barcelona
la-seguretat-en-les-aplicacions-de-videoconferencia

LOMIC informa que l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya ha emès un informe amb relació a notícies aparegudes sobre suposats problemes de seguretat a algunes eines de videoconferència, com Zoom o Jitsi.

En aquest sentit l’Agència assegura que pel que fa a Zoom, el mateix fabricant va publicar el passat 2 d’abril una nova actualització per als sistemes operatius de Microsoft Windows on es resolien les vulnerabilitats de seguretat que permetrien obtenir les claus d’accés de l’usuari d’aquest sistema. Pel que fa a les informacions aparegudes sobre Jitsi, a l’Agència no li consten vulnerabilitats recents.

Des de l’Agència de Ciberseguretat es recomana actualitzar les aplicacions i el programari que utilitzem, tant en l’àmbit personal com el professional, i fer-ho cada cop que els fabricants publiquen una nova versió. D’aquesta manera evitem estar exposats a possibles riscos.

Recomanacions

En resum, en relació amb les eines de videoconferència l’Agència, hi ha diverses recomanacions que tot seguit detallem.

Per exemple, és important que es mantingui la versió del programari actualitzada i que es configurin els elements de seguretat segons les indicacions del mateix fabricant. Normalment es poden obtenir a través dels enllaços oficials dels seus llocs web.

Es recomana descarregar sempre de Markets oficials o d’enllaços provinents de les pàgines oficials. Cal anar en compte, doncs, amb les campanyes de Phishing per suplantar aquest tipus d’eines.

Verificar i valorar els usos que volem fer de cada aplicació, siguin lúdics, professionals, o d’altre mena. Tenir presents els estàndards de seguretat de les solucions segons la rellevància de la informació que vulguem transmetre.

Analitzar i verificar les condicions de privacitat de les solucions. Sovint, en molts casos, la seva gratuïtat es justifica pel tractament de les dades personals de l’usuari.

Evitar difondre informacions falses sobre possibles riscos de seguretat que no provinguin de fonts fiables i/o oficials.

Per a més informació podeu consultar les recomanacions als webs de l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya o d’Internet Segura.

Cal recordar que des de l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor es poden tramitar, de forma gratuïta, consultes, queixes o reclamacions i, en determinats casos, poden ser remeses als organismes competents, per tal que puguin seguir el seu curs. Des d’aquest servei també es poden promoure altres tipus d’accions en relació amb la defensa dels drets del consumidor.
Hi podeu contactar a través de l’adreça omic@premiademar.cat

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.