https://turismemaresme.cat/

Pànxing Maresme

25, juny del 2024

Search
Close this search box.

25, juny del 2024

Notícies – Maresme

La Setmana, un dels esdeveniments culturals més importants del país

Maresme
noticia-ov5ys1uhjk5j74lca5mmu67cudxpnhrdx83s599g9s

Una de les autores que havia de participar en la Setmana del Llibre en Català és l’argentonina Sílvia Cantos, que publica el llibre Ulls de Nit

Del 9 al 13 de setembre, la Setmana del Llibre en Català celebra la seva 38a edició i tornarà a mostrar la riquesa i diversitat de l’edició en català i la seva potència industrial. La Setmana, un dels esdeveniments culturals més importants del país, s’ha convertit en l’oferta més gran de la història dels llibres en català, afavorint sempre el contacte directe, la relació entre llibreters, editors i lectors, que podran trobar novetats, però també llibres de fons i les col·leccions de cada segell. Com sempre, amb una àmplia proposta d’activitats de tota mena (presentacions, recitals, itineraris literaris, xerrades, contacontes…) per a infants i adults, que també contribueixen a estimular i a promoure la lectura en català. A La Setmana podràs trobar el llibre que satisfarà el teu desig de lectura.

Parlem amb Sílvia Cantos

Sílvia Cantos havia de participar a La Setmana, però la situació actual ha fet que s’alterés la programació del festival, reduint-la considerablement.

L’autora, Sílvia Cantos Imatge d’Ester Roura
  • Com ha estat publicar en temps de Coronavirus?

Publicar una novel·la ha estat el somni de la meva vida, per tant em sento de meravella, però he de reconèixer que la pandèmia ha enterbolit lleugerament aquesta fita, la promoció s’ha vist alterada, com ara la participació a La Setmana.

  • Per què aquesta història?

Fa molts anys que a grans trets, la tenia al cap, però era més un conjunt d’idees que una història per si mateixa. Després de presentar un primer esborrany a la meva editora, Glòria Gasch, vam veure que necessitava perfilar l’ambientació, aprofundir els personatges i els paisatges. A partir d’aquí vaig escriure el que ha acabat sent Ulls de nit.

  • A la novel·la parles molt de la família.

Sí, del que jo entenc com a família, que per a mi no coincideix amb la definició estricta de la paraula. Penso que la família autèntica, no està formada exclusivament per les persones amb les quals t’uneix un vincle de sang. Crec que s’assembla més al concepte de tribu, aquelles persones amb qui estableixes vincles emocionals, ras i curt: els que t’estimes.

  • Quins són els temes que aborda Ulls de nit?

Parla de les absències, el dol, la maternitat, l’amor i l’amistat, especialment aquest últim. La novel·la vol ser un cant a l’amistat més autèntica, hi ha molts moments de complicitats i companyonia entre amigues que m’agraden especialment.

  • Creus que escriuràs una segona part?

No, ara mateix no m’ho plantejo. Sí que he començat però a escriure una altra història, tot i que encara estic en una fase molt inicial.

Si t’ha agradat llegir La Setmana, un dels esdeveniments culturals més importants del país, també et pot interessar l’agenda cultural que trobaràs al Pànxing Maresme de Setembre.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.