Pànxing Solsonès

12, abril del 2024

Search
Close this search box.

12, abril del 2024

Notícies – Maresme Berguedà Bages Solsonès

La Xarxa de bilbioteques obre els serveis virtuals al públic

Maresme Berguedà Bages Solsonès
revistes biblioteca
Magazines and books background
La Diputació de Barcelona obre els serveis virtuals de la Xarxa de Biblioteques Municipals a tots els residents de Catalunya.

La Xarxa de bilbioteques obre els serveis virtuals al públic

Les biblioteques públiques de Catalunya,  van tancar el passat 13 de març per la crisi del coronavirus. La Diputació de Barcelona ha treballat per donar resposta a l’augment de demanda dels serveis virtuals bibliotecaris. En conseqüència la Xarxa de biblioteques obre els serveis virtuals al públic. No importa que no tinguin carnet, es poden fer un per accedir al material.

Així, qualsevol ciutadà que ho sol·liciti a través del formulari podrà fer ús dels serveis virtuals de la Xarxa de Biblioteques Municipals. Com a exemple el que ofereix la plataforma de préstec digital eBiblio, amb accés a llibres, pel·lícules i revistes.

O també les bases de dades Naxos Music Library, amb un ampli repertori musical sobretot del gènere clàssic, o l’In-edit TV, amb documentals musicals, així com els audiollibres o  l’hemeroteca de La Vanguardia, per destacar-ne alguns.

Augment del servei d’Ebiblio

Precisament són aquest tipus de serveis virtuals els que més han crescut els darrers dies, en què la població ha estat confinada a casa. Així, la mitjana diària de préstecs al servei d’eBiblio ha passat de 907 préstecs en el període anterior al 14 de març a 2.523 préstecs diaris a partir del 14 de març. Es tracta d’un augment que també s’observa en altres casos, com en l’ús d’Audiomol (audiollibres) o en les visites a In-edit TV.

A conseqüència d’aquest creixement d’un 180% que registra la plataforma, s’ha decidit incrementar el nombre de títols disponibles i el nombre de llicències. Ara cada usuari podrà agafar en préstec fins a quatre llibres simultàniament amb un màxim de trenta llibres al mes i podrà veure dues pel·lícules diàries sense límit mensual.

A conseqüència del tancament de totes les biblioteques públiques de Catalunya,  també s’ha decidit prorrogar tots els préstecs de documents vigents fins al 21 d’abril. A més a més s’amplia el termini per recollir els documents reservats a trenta dies, i tancar totes les bústies de retorn de documents de les biblioteques per evitar desplaçaments innecessaris dels ciutadans.

Les propostes d’activitats o recursos que ofereixen des de les diferents xarxes socials per passar el confinament de la manera més agradable possible porten l’etiqueta #joemquedoacasaXBM.

La Xarxa de Biblioteques Municipals (XBM) de la Diputació de Barcelona està formada per 227 biblioteques i deu bibliobusos que donen servei al 98% del territori i amb un fons de més de 10 milions de documents. La XBM té més de 2,7 milions d’usuaris amb carnet.

 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.