Pànxing Solsonès

25, juny del 2024

Search
Close this search box.

25, juny del 2024

Notícies – Solsonès

L’AIMS Festival afronta el repte de mantenir-se

Solsonès
L’AIMS Festival afronta el repte de mantenir-se

Professors de l’Acadèmia Internacional de Música de Solsona protagonitzaran el concert inaugural aquest diumenge dia 9 a la Sala Polivalent

Restriccions a l’alumnat

La cultura és segura. És una frase que hem sentit repetidament les darreres setmanes i que aquests dies prendrà més rellevància que mai a Solsona i bona part de les comarques centrals. I és que l’Acadèmia Internacional de Música de Solsona, organitzadora de l’AIMS Festival, afronta el repte de mantenir-se en un estiu diferent, condicionat per la pandèmia. L’organització ho té tot a punt per rebre una seixantena de músics i així celebrar el festival entre el 9 i el 23 d’agost. L’edició d’enguany comptarà amb una trentena d’actuacions sota el paraigua d’un projecte artístic i pedagògic que ja fa dinou anys va néixer a la capital del Solsonès.

Joves talents i prestigiosos professors arribaran a partir del divendres 7 a Solsona per participar a l’Acadèmia d’Instruments de Vent entre els dies 7 i 14 d’agost. El dia 11, s’hi incorporaran els músics de l’Acadèmia de Cordes i Piano, que allargaran la seva estada fins al dia 24. Durant aquest període intensiu d’aprenentatge i perfeccionament, com cada any, alumnat i professorat compartiran la seva feina amb el públic. No obstant això, a causa de la pandèmia, enguany només hi podran assistir alumnes catalans, de la resta de l’estat espanyol i de països de l’espai Schengen.

Entrades anticipades com a novetat

Els concerts tindran lloc entre el 9 i el 23 d’agost a quinze municipis del Solsonès, el Bages, l’Alt Urgell, la Segarra, el Baix Llobregat i el Moianès. Les entrades, per primer cop, es venen anticipadament per internet. Ja estan disponibles al portal web de turisme del Solsonès. D’aquesta manera, aquest sistema permet tenir una millor previsió de l’aforament i seguir els protocols vigents.

Els concerts, com sempre, s’oferiran en tres formats diferents: el clàssic, en sales, teatres i esglésies; el del carrer, a la plaça de la Catedral i d’entrada lliure; i el social, per apropar la música clàssica a col·lectius en situació de vulnerabilitat.

Als concerts caldrà assistir-hi amb mascareta, així com mantenir la distància de seguretat i seguir les instruccions d’higiene de mans.

Per a l’AIMS, suposa tot un repte l’organització d’aquesta iniciativa en les condicions actuals de la pandèmia.

Estrictes mesures de seguretat

Tal com remarca el seu director, Peter Thiemann, “serem molt escrupolosos amb totes les mesures per evitar el contagi del coronavirus”. Tanmateix, assegura que ens hem autoimposat més normes de les que ja dicten les administracions”. El context derivat de la COVID-19 ha complicat el disseny del Festival d’aquest any i n’alterarà alguns aspectes. Tal com comenta l’alcalde de Solsona, David Rodríguez, “som conscients del que representa el projecte de l’AIMS per a la ciutat i de la necessitat de brindar oferta cultural”.

Enguany, després de tant temps amb els instruments confinats, segur que les melodies sonaran amb més força i energia que mai. .

Si t’ha agradat llegir L’AIMS Festival afronta el repte de mantenir-se, també et pot interessar l’article Berga i Cercs restringiran l’accés a Pedret.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.