Pànxing Solsonès

18, maig del 2024

Search
Close this search box.

18, maig del 2024

Notícies – Solsonès

L’alcalde de Solsona suggereix un desconfinament diferenciat

Solsonès
L'alcalde de Solsona

L’alcalde de Solsona creu que “no té sentit” seguir un ritme de desconfinament diferent del de la Catalunya Central. David Rodríguez reconeix que la desescalada per províncies els ha deixat “descol·locats”. Per aquest motiu l’alcalde de solsona suggereix un desconfinament diferenciat.

L’alcalde Solsona, David Rodríguez, creu que “no té cap sentit” que el Solsonès segueixi un ritme de desconfinament diferent del de la Catalunya Central. Per aquest motiu l’alcalde solsoní suggereix un desconfinament diferenciat. El Solsonès és l’única comarca que pertany a Lleida i, per tant, la seva desescalada seguiria el ritme d’aquesta província. “Això ens ha deixat descol·locats i fora de lloc”, reconeix. Recorda que, a banda de què l’hospital de referència és el de Manresa i, per tant a una província diferent, existeix una important aliança econòmica amb Cardona, també al Bages. El batlle confia en el fet que, en el document final que es publiqui al BOE sobre com serà el desconfinament, “tot això se solucioni”.

El Solsonès pertany a Lleida i, per tant, és l’única comarca sencera de la Catalunya Central que no seguirà el desconfinament marcat per Barcelona. Segons l’alcalde de la capital, David Rodríguez, l’aliança amb el sud, és a dir, el Bages, és clara. Exemples clars són que en l’àmbit sanitari pertany a la Regió Central i, per tant, l’hospital de referència és el de Manresa. També en l’àmbit empresarial. Ho demostra l’aliança que tenen amb Cardona per al desenvolupament econòmic del territori.

Rodríguez reconeix que, quan van conèixer que les fases de desconfinament s’establirien per províncies, van quedar “descol·locats i fora de lloc”. “Veus les coses que s’aproven i t’adones que qui va redactar això pensava en Barcelona i la seva àrea metropolitana, perquè amb la realitat del país no s’entén”, assegura. A més, creu que el fet que el document de desconfinament encara no s’hagi publicat, genera encara “més incertesa”. “I el que necessitem és certesa, veure l’afectació real de tot això”, afegeix.

La comarca “més sana”

El Solsonès és la comarca de la Catalunya Central on el virus ha tingut una menor incidència, amb una xifra de contagis i defuncions molt per sota de la mitjana. A la capital, només s’han confirmat 27 casos des de l’inici de la pandèmia i s’han registrat dues defuncions en tota la comarca. El que podia haver estat un focus, la residència d’avis, es va “controlar molt bé des del primer moment”, diu l’alcalde, que també destaca el comportament “exemplar” de la ciutadania.

En aquest sentit, l’alcalde creu que s’hauria de plantejar un desconfinament més adequat a la realitat de cada municipi. Posa com a exemple la limitació dels passejos amb els infants a un quilòmetre. “Per nosaltres és una bestiesa, perquè a aquesta distància nosaltres no podem anar a un espai verd”, explica, tot recalcant que “tindria més sentit poder arribar a les nostres àrees verdes i que la gent no es concentri en un mateix punt”.

El recel contra els ajuntaments
Segons Rodríguez, seria necessari donar un major grau d’implicació als ajuntaments. “Madrid té desconfiança a la Generalitat i els dos recels als ajuntaments, malgrat que ens van donant copets a l’esquena, però poca cosa més”, diu. Per això creu que s’hauria de seguir el principi de subsidiarietat i donar més veu als consistoris “perquè ho estan gestionant bé”.
ACN Solsona
Si t’ha interessat L’alcalde de Solsona suggereix un desconfinament diferenciat potser també et pot servir aquesta informació Cicle de seminaris online a Solsona.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.