https://turismemaresme.cat/

Pànxing Maresme

25, maig del 2024

Search
Close this search box.

25, maig del 2024

Notícies – Maresme

L’Argillà d’Argentona es torna virtual

Maresme
Elena Maresme 158.indd

Es podran visitar virtualment els expositors, així com visualitzar vídeos on es mostren l’ofici de ceramista

El Museu del Càntir presenta Argillà Argentona – Fira Virtual de Ceràmica. Es tracta d’un espai on es desenvoluparan, en línia, gran part de les activitats de la fira que enguany s’ha hagut de cancel·lar.

L’espai virtual tindrà el seu centre al lloc web: www.argilla.cat, que s’estrenarà el divendres 25 de setembre, i on s’hi trobaran gran nombre dels expositors que assisteixen anualment a la fira, amb la seva oferta ceràmica, així com vídeos on es mostren diferents aspectes de l’ofici de ceramista filmats expressament per a l’ocasió, com una cuita amb la tècnica del rakú, o demostracions de terrissa tradicional a càrrec del terrisser Josep Matés, una trepitjada de fang i una visita virtual al museu.

Salt al món virtual

Es podrà assistir en directe, a través del canal de Facebook a la inauguració de l’exposició Recorreguts del ceramista català reconegut internacionalment Carles Vives, autor convidat a exposar al Museu del Càntir amb motiu de la fira d’enguany. Aquesta exposició es podrà visitar presencialment a la sala d’exposicions temporals del museu fins a l’1 de novembre. Tanmateix, també hi haurà una versió en línia al web de la fira.

Les activitats de la fira virtual es difondran per les xarxes socials del museu: Facebook, Twitter, Youtube i Instagram durant tot el cap de setmana del 25, 26 i 27 de setembre, i el lloc web serà permanent i disponible en tres idiomes: català, castellà i anglès durant tot l’any, de manera que es passa de tenir una fira només en un cap de setmana a una fira permanent i, a més,  accessible des de qualsevol lloc del món a través d’internet.

Com s’ha dit, la realització d’aquesta fira virtual ha estat motivada per la situació sanitària que viu el món arran de la Covid-19. El Museu del Càntir d’Argentona, però, creu que és una gran oportunitat per a fer créixer la fira i donar-li una dimensió més universal. L’esdeveniment compta amb el suport de l’Ajuntament d’Argentona, d’Artesania Catalunya (CCAM) de la Generalitat i de la Diputació de Barcelona. També hi participen diverses empreses locals que des de fa anys patrocinen l’esdeveniment.

Si t’ha agradat llegir l’article L’Argillà d’Argentona es torna virtual, també et pot interessar Presentació del càntir 2020 amb André Ricard.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.