https://turismemaresme.cat/

Pànxing Maresme

25, juny del 2024

Search
Close this search box.

25, juny del 2024

Notícies – Maresme

L’exposició NOMBR3S a l’Ateneu de Mataró

Maresme
nombr3s

L’exposició NOMBR3S a l’Ateneu de Mataró fins al 31 de juliol. NOMBR3S de bona família la seva utilitat en la vida quotidiana.

L exposicio NOMBR3S a l Ateneu de Mataró
L’exposició NOMBR3S a l’Ateneu de Mataró fins al 31 de juliol. NOMBR3S de bona família la seva utilitat en la vida quotidiana.

L’exposició NOMBR3S, ideada per Jorge Wagensberg, que la Fundació Iluro i “la Caixa” presenten a l’Ateneu de Mataró fins al 31 de juliol de 2020, ens explica com els nombres han acompanyat la humanitat des dels temps més primitius. I ho continuen estant avui al servei del nostre progrés. Al llarg de cinc mil·lennis, diferents classes de nombres han anat sorgint per resoldre problemes cada vegada més creatius. Naturals, enters, racionals, reals o complexos, la nostra vida és avui inconcebible sense els nombres.

La mostra proposa un recorregut per la història dels nombres. Des dels naturals fins als complexos, oferint al visitant la possibilitat d’estar en la pell de l’home anumèric, obligat per la necessitat a inventar-se els nombres. O també, posteriorment, per a perfeccionar-los i així satisfer altres necessitats.

Cicle de conferències

L’exposició també està especialment concebuda per a la visita de centres educatius a través de visites/taller en les que la Fundació Iluro ha col·laborat estretament amb l’Associació de Professors i Mestres de Matemàtiques (APaMMs) i el Centre de Recursos Pedagògics de Mataró – Maresme I (CRP). Aquestes visites es podran reservar a través del CRP o contactant amb la Fundació Iluro.

També de la mà d’APaMMs, s’organitza un cicle de conferències sota el títol “Núm3ros importants, socials i curiosos”. En aquest cicle s’aproparà el món de les matemàtiques al públic d’una forma planera i, sobretot, curiosa. Les conferències ens portaran des de conèixer la història dels nombres, l’estreta relació de les matemàtiques amb la màgia, o la fantasia que representen els números fractals.

L’Ateneu, punt neuràlgic

L’Orquestra Simfònica del Vallès (OSV), en co-producció amb el Foment Mataroní i amb la Fundació Iluro, ha dissenyat per a principis del mes de març, un espectacle musical. Es tracta d’un espectacle que posa en relació les matemàtiques i la música. Un quartet de corda de solistes de l’OSV, amb el suport d’un narrador, el popular actor mataroní Roger Pera, que farà un passeig musical per l’obra de grans compositors. Hi escoltarem Bach, Mozart, Beethoven o Bartok. Servirà per il·lustrar diferents conceptes i coneixements matemàtics que estan ben presents en les seves obres. Per exemple, la simetria en les harmonies musicals, la proporció àuria i la bellesa, la física quàntica i el contrapunt. Aquesta activitat estarà disponible per a centres escolars els dies 5 i 6 de març i pel públic en general el dissabte 7 de març.

Amb aquesta exposició, l’Ateneu es convertirà en un punt neuràlgic del món de les matemàtiques on recórrer a través de NOMBR3S, l’origen, la utilitat i la màgia dels diferents tipus de nombres essencials en la nostra vida quotidiana.

Altres articles

Si t’ha agradat llegir L’exposició NOMBR3S a l’Ateneu de Mataró també et pot interessar llegir l’agenda i propostes culturals de la revista Pànxing Maresme.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.