https://turismemaresme.cat/

Pànxing Maresme

20, abril del 2024

Search
Close this search box.

20, abril del 2024

Notícies – Maresme

Línia d’ajuts pels autònoms com a resposta a la Covid-19

Maresme
|

 El Departament de Treball, Afers Socials i Família impulsa una línia d’ajuts pels autònoms com  resposta urgent davant la situació sanitària excepcional provocada per la Covid-19.

Línia d'ajuts pels autònoms

Aquesta línia d’ajuts pels autònoms, en primer lloc, es presenta en forma de prestació econòmica, de fins a 2.000 euros. De manera que va dirigida a persones treballadores autònomes que acreditin una reducció  de la seva facturació a conseqüència dels efectes del coronavirus.

Cal però que figurin d’alta en activitats de les quals les autoritats sanitàries han decretat el tancament i no disposin d’altres fonts alternatives d’ingressos.

Aquest ajut compta amb un pressupost de 7,5 milions d’euros i preveu beneficiar unes 4.500 persones treballadores autònomes.

Per accedir a aquest ajut, les persones treballadores autònomes hauran d’estar donades d’alta al règim especial de treballadors autònoms de la Seguretat Social (RETA), i amb domicili fiscal a Catalunya.

L’accés a l’ajut s’aconsegueix mitjançant l’acreditació de pèrdues econòmiques en el mes de març de 2020. Es farà la comparativa en en comparació amb el mateix mes de març de 2019.

En el cas de les persones treballadores autònomes amb una antiguitat al RETA inferior a un any, la comparació es farà amb la mitjana de la facturació mensual des de l’alta al RETA.

Finalment, és important apuntar que el Departament atorgarà aquest ajut pel procediment de concurrència no competitiva fins a l’exhauriment de la partida pressupostària. També serà incompatible amb qualsevol altre ajut destinat a la mateixa finalitat.

El Govern de la Generalitat, ha pres aquesta decisió a causa d’aquesta situació excepcional de la Covid-19. La crisi del coronavirus  ha obligat diferents autoritats governatives a actuar en el confinament i aïllament de persones i activitats. De manera que aquest fet impacta amb previsibles pèrdues econòmiques i en la prestació del servei de les persones treballadores autònomes ja sigui per manca de possibilitat de la prestació professional personalment o pel tancament de l’espai on es duu a terme l’activitat professional.

Al Maresme podeu trobar més informació al TecnoCampus.

 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.