https://turismemaresme.cat/

Pànxing Maresme

15, juny del 2024

Search
Close this search box.

15, juny del 2024

Notícies – Maresme

L’Institut de Turisme Eqüestre del Maresme serà realitat el curs vinent

Maresme
turisme-rura-equestra-fotografia-federacio-opr7are02dej5ybky73o3w5y39d7oggywx1uhvhoy0

L’Institut de Turisme Eqüestre del Maresme serà realitat el curs vinent. Educació anuncia 29 nous instituts escola nous i 5 IES de nova creació per al curs 2020-21.

L’Institut de Turisme Eqüestre del Maresme serà realitat el curs vinent. A Catalunya es preveuen 5 instituts de nova creació, un dels quals específic de Formació Professional (FP), i 29 nous instituts escola, segons ha informat el Departament d’Educació. L’objectiu de la conselleria és donar resposta a l’increment de població escolar a l’etapa de secundària. Per fer-ho possible, es farà amb centres de nova creació, el desglossament de centres o amb la creació de nous instituts escola. A més tres centres que fins ara eren concertats o mancomunats passaran a formar part de la xarxa pública d’educació. Es tracta d’un institut escola de Barcelona –fins ara el Col·legi Immaculada Concepció-, l’Escola Ateneu Igualadí d’Igualada, i l’Institut La Vall de Tenes de Santa Eulàlia de Ronçana.
Segons informa el Departament d’Educació, el curs que ve s’incrementaran els instituts escola en la mateixa línia dels últims dos anys, amb l’objectiu d’afavorir la continuïtat formativa i pedagògica. Aquest tipus de centres permet recollir en un sol lloc tota l’escolarització, dels 3 als 16 anys. Així, segons remarca Educació, es facilita la unitat pedagògica entre etapes, facilita el pas de la primària a l’ESO i millora la convivència de l’alumnat.
Un nou institut al Maresme

Pel que fa als instituts de nova creació, són l’Institut Professional de Turisme Eqüestre del Maresme, a Santa Susanna, un institut a Vilafranca del Penedès; l’Institut Vapor del Fil, a Barcelona; un nou centre a Palafrugell i un altre a Peralada.En formació professional, hi haurà tres centres que es desglossaran dels instituts on formaven part i ara seran específics d’ensenyaments d’FP. Es tracta de l’Institut d’Estudis Professionals Aqüícoles i Ambientals de Catalunya, a Sant Carles de la Ràpita; l’Institut de l’Esport de Barcelona, i l’Institut-Centre d’Esports de Muntanya del Pallars, a la Pobla de Segur.

A més, tres nous centres que fins ara eren concertats o mancomunitats passen a la xarxa pública. Un d’ells és l’Institut Escola Eixample, que fins ara era el Col·legi Immaculada Concepció de Barcelona. Aquest centre ferirà 450 places des de P3 fins a 4t d’ESO.

El segon és l’Escola Ateneu Igualadí, fins ara concertada, que passarà a la xarxa pública com un centre d’educació infantil i primària d’una línia entre P3 i sisè de primària. El tercer centre serà l’Institut La Vall de Tenes, de Santa Eulàlia de Ronçana (Vallès Oriental).

El canvi de titularitat d’escoles concertades a públiques ha estat possible a partir de l’aprovació d’un decret. Perquè això sigui possible s’han de seguir una sèrie de requisits, com ara que respongui a necessitat d’escolarització. Però n’hi ha més, per exemple, que l’oferta actual de places públiques no sigui suficient, i que es faci de comú acord entre el centre educatiu i el Departament d’Educació. També s’analitza el centre i la viabilitat de al conversió a escola pública.

ACN Maresme
Altres articles

Si t’ha agradat llegir L‘Institut de Turisme Eqüestre del Maresme serà realitat el curs vinent també et pot interessar llegir Una frontera sanitària entre Arenys i Canet Represa progressiva del Consorci Sanitari del Maresme.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.