https://turismemaresme.cat/

Pànxing Maresme

12, juliol del 2024

Search
Close this search box.

12, juliol del 2024

Notícies – Maresme

El Maresme ha sigut el plató de 127 rodatges durant el 2020

Maresme
platjadelcallao.mataroxx15
La crisi de la COVID-19 no ha impedit que la comarca costanera aculli fins a 127 rodatges i 86 produccions audiovisuals.

L’any 2020 ha estat un any amb grans contraposicions a nivell audiovisual. Malgrat que el consum de sèries i pel·lícules s’ha disparat a causa del confinament, el sector ha patit de ple les conseqüències derivades de la crisi de la COVID-19.

S’han hagut de suspendre rodatges, aturar projectes i produccions, tancar sales de cinema, etc. L’engranatge de la indústria de l’entreteniment ha estat posada en escac. Malgrat això, el Maresme ha acollit 127 rodatges de 86 produccions diferents durant l’any 2020.

S’han rodat un total de 199 dies a 20 municipis de la comarca, una gran xifra tenint en compte que una gran part de l’any hem estat amb restriccions sanitàries. La Maresme Film Commission (MFC) ha atès 211 peticions i consultes per realitzar algun tipus de producció audiovisual.

Per municipis, Mataró ha estat la ciutat més demandada en els rodatges, amb un total de 47, seguida de Cabrera de Mar, Alella, Montgat, Sant Andreu de Llavaneres i Vilassar de Dalt. Cada producció pot desenvolupar el seu rodatge durant diferents dies a un o més municipis de la comarca i en diversos espais d’un mateix poble o ciutat.

La majoria de produccions registrades al Maresme han estat espots publicitaris, un 41,60%, el que representa un 11% més que a l’any 2019. En segona posició es troben les sèries (12,50%) i els videoclips (8%).

Rodatge Maresme
Rodatge en curs al Maresme

Per norma general, els grans rodatges o els més complexos es posen en contacte amb l’oficina i sol·liciten reunions prèvies de treball per tal d’acabar de detallar les sol·licituds de permisos que tenen en el seu pla de rodatge. Solen ser projectes que demanen una dedicació i un seguiment especial i que des de l’oficina se’ls guia per a realitzar les gestions adients.

Per als ajuntaments, la Maresme Film Commission suposa un gran avantatge perquè els allibera de molts tràmits burocràtics, a més de fer una feina prèvia de filtratge de la informació, i suposa l’obtenció de nous ingressos. A canvi de permetre les gravacions, cada municipi percep els ingressos de les taxes municipals, com per exemple la d’ocupació de via pública i l’ús d’equipaments. També tenen la clau per donar la oportunitat als ciutadans dels seus municipis d’aparèixer com a extres i guanyar un reconeixement per ser l’escenari de les produccions.

Maresme Film Commission

El web de la Maresme Film Commission és un espai on els usuaris poden trobar d’una manera intuïtiva, accessible i actualitzada un directori de localitzacions, tota la informació d’interès sobre la normativa i logística necessària per al correcte i fàcil desenvolupament d’un rodatge, una secció dedicada a notícies sobre rodatges, premis, festivals i l’actualitat del sector en general.

Des de la publicació de la pàgina web de la Maresme Film Commission el novembre del 2018, es posa de manifest un clar augment de visitants i interès per les diverses seccions. Han entrat 7.173 usuaris que han vist 43.152 pàgines. S’han comptabilitzat un total de 12.196 sessions amb una durada mitjana de 3 minuts 40 segons. La secció més visitada és el directori de localitzacions.

Actualment hi ha 370 localitzacions. N’hi ha tant de publiques (espais verds, mercats municipals, via pública, equipaments municipals, etc.), com de privades que els mateixos propietaris/es han sol·licitat penjar a la web. Mataró és el municipi amb més localitzacions, un total de 95.

Web Maresme Film Commission
Imatge del web Maresme Film Commission

Font: Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme

Si t’ha agradat llegir la notícia El Maresme és el plató de 127 rodatges durant el 2020, també et pot interessar El Maresme aplica intel·ligència artificial per reforçar la confiança dels turistes.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.