https://turismemaresme.cat/

Pànxing Maresme

20, abril del 2024

Search
Close this search box.

20, abril del 2024

Notícies – Maresme

Mig Maresme a la platja i l’altre a casa

Maresme
Platja de Calella
Pla general de la platja de Calella, plena, en una imatge d’arxiu (horitzontal)

Mig Maresme a la platja i l’altre a casa en pocs dies. Així, mentre que l’Alt Maresme prepara la reobertura de platges en fase 2 per trobar-se en regió sanitària fase 2 de desconfinament i ja s’hi permetrà el bany a la meitat de la comarca, l’altre meitat de la comarca haurà d’esperar.

La setmana vinent es podria donar el cas que mig Maresme sigui a la platja i l’altre a casa. Els sis municipis costaners de l’Alt Maresme preparen, encara amb força incertesa, la reobertura de les platges a partir de dilluns amb l’avançament de la regió sanitària de Girona a la fase 2 de desconfinament.
Calella sectoritza la platja
Qui ja ha fet avenços és Calella, que ha dividit la platja en 15 sectors per poder fer un millor control de l’aforament de parcel·les de sorra més petites. En total, la platja ocupa una extensió de 173.000 metres quadrats i la seva capacitat màxima és de 40.000 persones. Per tenir un control precís de l’aforament, l’Ajuntament recorrerà a la tecnologia. Ho farà a través d’una aplicació podrà saber quanta gent hi ha en cada moment a cadascun dels sectors de la platja. També hi haurà vigilants per fer complir les mesures de seguretat.

En aquest sentit, es preveu que hi hagi un total de 18 persones treballant en temporada baixa i 23 en temporada alta, dels quals tres seran policies destinats en exclusiva a la platja. L’Ajuntament també reforçarà la informació a través de la megafonia i de cartellera amb recomanacions per mantenir la distància de seguretat per prevenir rebrots de la covid-19.

Controls d’Aforament a Pineda i Sant Pol

També establirà mesures de control d’aforament l’Ajuntament de Pineda de Mar, tot i que no ha detallat encara quines seran. El consistori permetrà l’ús recreatiu a les platges en fase 2, d’acord amb el que estableix l’estat d’alarma, però en qualsevol cas l’inici de la temporada de bany està fixat per al 13 de juny.

Això significa que serveis com el de socorrisme o les mesures de control d’aforament que s’acabin implantant no es posaran en marxa fins a aquesta data. També treballa en un pla de contingència de les platges l’Ajuntament de Sant Pol de Mar, tot i que difícilment estarà llest perquè dilluns es puguin establir mesures concretes per controlar l’aforament.

A Canet de Mar la reobertura de les platges es farà sense mesures específiques de control d’aforament, ja que “la gran superfície de platja permet no haver de delimitar l’espai”. Des del consistori es confia en que hi hagi una actitud responsable per part dels veïns. Confien, doncs, amb què es compleixin “les mesures higièniques i de seguretat”.

Controls als accessos en cotxe a Santa Susanna

Santa Susanna també compta amb una platja d’una gran amplada que no fa patir el consistori per problemes d’aforament. De fet, l’Ajuntament admet que no ha tancat la platja en cap moment de la pandèmia. El problema, reconeixen, pot arribar quan es flexibilitzi la mobilitat entre regions sanitàries i pugui arribar turisme interior. L’Ajuntament susannenc acabarà d’enllestir els protocols per garantir la seguretat a les platges en els pròxims dies. La principal mesura, però, passarà per establir controls als dos únics punts d’accés en vehicle privat. Aquest cap de setmana ja es preveu fer algunes proves.

Del mateix parer són a Malgrat de Mar, on no es preveuen controls durant la fase 2 de desconfinament. El municipi, amb quatre quilòmetres de platja, no tindrà problemes d’aforament amb els usuaris del propi municipi. En tot cas, això sí, preveu reforçar les mesures de vigilància a partir de la fase 3, quan puguin arribar visitants de forma més massiva.

ACN Calella
Altres articles
Si t’ha agradat llegir Mig Maresme a la platja i l’altre a casa potser també t’interessa llegir Optimisme entre els restaurants de l’Alt Maresme.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.