https://turismemaresme.cat/

Pànxing Maresme

20, abril del 2024

Search
Close this search box.

20, abril del 2024

Notícies – Maresme

Millors perspectives al sector de la flor

Maresme
Un florista amb mascareta arrossega un carretó amb plantes al Mercat de Flor i Planta Ornamental. (ACN).
Un florista amb mascareta arrossega un carretó amb plantes al Mercat de Flor i Planta Ornamental, el 29 d’abril de 2020 (horitzontal)
Millors perspectives al sector de la flor i és que el sector de la planta veu amb bons ulls els plans de desconfinament del govern espanyol. En aquest ja es preveu l’obertura presencial de floristeries en les pròximes setmanes. Després d’una primera arrencada puntual amb el Sant Jordi en confinament, el sector ha reprès l’activitat aquesta setmana. Ho ha fet amb la reobertura del Mercat de Flor i Planta Ornamental.
Així, aquesta setmana productors i floristes han treballat a contrarellotge per preparar noves comandes online. Es tracta de comandes que les famílies fan aquests dies per celebrar el Dia de la Mare. “Venim d’un gran desastre empresarial i econòmic. Les perspectives no són bones, però esperem que la gent ens doni un cop de mà i posi flors i plantes a la seva vida”, explica Mercè Martínez, una de les productores més importants del Mercat.
Obre el mercat de la flor

Des de dilluns el mercat majorista, amb seu a Vilassar de Mar (Maresme), obre puntualment a les nou del matí tres dies a la setmana. Una obertura fixada en tots els dilluns, dimecres i divendres. Des de minuts abans, els floristes fan cua a la porta amb els seus carretons i guarnits amb guants i mascaretes. Personal del Mercat en subministra a qui no en té i els faciliten també gel hidroalcohòlic.

Tret de l’obligatorietat de les proteccions que requereix l’estat d’alarma, dins el Mercat l’activitat és bastant semblant a la de qualsevol altre dia d’abans de la crisi, amb la diferència que no tots els productors ni totes les empreses de complements estan obertes en aquest moment.

“Estem encantats de reprendre l’activitat comercial i fer-ho amb una diada tant significativa per al sector com és el Dia de la Mare”, explica Mercè Martínez, de Florinova. Aquesta productora de Vilassar de Mar assegura que el sector afronta amb entusiasme aquesta nova etapa perquè ve de “llençar molta planta” en les últimes setmanes.

Des del 13 de març, darrer dia de Mercat, i fins pocs dies abans de Sant Jordi, la facturació de molts productors i floristes va ser nul·la. Aquella primera diada va servir perquè alguns reprenguessin la feina i el resultat va ser millor del previst: “No ens ho esperàvem i Sant Jordi va funcionar”, explica Eulàlia Parera, propietària d’una floristeria d’Hostalric.

Aposta per la venda en línia

Uns i altres esperen que el Dia de la Mare suposi una nova embranzida que es pugui culminar amb l’obertura física de les floristeries en les pròximes setmanes. Mentre això no passi, les flors continuaran arribant a les llars a domicili i, en la majoria de casos, les comandes es faran per internet.

“La floristeria tota la vida ha fet sempre servei a domicili, però aquesta crisi serà un abans i un després. Ens estem acostumant a comprar per internet”, opina Mercè Martínez de Florinova. Tot i que el desig del sector és que les floristeries “es tornin a omplir de gent”, la transició cap als canals de venda online és un pas que preveuen inevitable.

Però o tothom està adaptat a les noves tecnologies. És el cas d’Eulàlia Parera: “Vendre amb la porta tancada es un problema i més als pobles petits, on costa més vendre per internet”. Aquesta florista d’Hostalric de moment només fa venda a domicili als seus clients habituals i espera poder aixecar la persiana aviat.

ACN Vilassar de Mar
Si t’ha interessat la notícia Millors perspectives al sector de la flor, potser també t’interessa la guia comercial de la revista Pànxing Maresme.

 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.