https://turismemaresme.cat/

Pànxing Maresme

12, abril del 2024

Search
Close this search box.

12, abril del 2024

Notícies – Maresme, Vilassar de Mar

Open Arms converteix una nau de Vilassar en centre d’operacions COVID-19

Maresme, Vilassar de Mar
Vehicles i voluntaris d'Open Arms en acció. Fotografia d'arxiu. Facebook Open Arms.

Open Arms converteix una nau de Vilassar en centre d’operacions durant la crisi de la COVID-19.

Una setantena de voluntaris de l’ONG Open Arms col·laboren des d’aquesta setmana amb l’Institut Català de la Salut. La col·laboració es concreta en la realització de tests de COVID-19 en residències de gent gran. Les comarques on actua són el Maresme, el Vallès Oriental, el Vallès Occidental i el Barcelonès Nord. Aquest és un dels projectes en què participa l’ONG de Badalona que, aquests dies, té la seva base logística en una nau de Vilassar de Dalt.

En total són uns 75 voluntaris i una flota de 30 vehicles. Des de la nau de Vilassar atendran unes 200 residències, on acompanyaran el personal d’infermeria per realitzar tests de diagnòstic ràpid de coronavirus, recollir mostres i portar-les als laboratoris corresponents. Serà el Servei de Microbiologia l’organisme que després farà les proves per PCR. En funció dels resultats, l’ONG ajudarà també a sectoritzar les residències i organitzar els espais per mantenir en aïllament als usuaris contagiats. Per realitzar aquesta tasca, els voluntaris i voluntàries han rebut formació específica.

A més d’aquest projecte, Open Arms participa en un assaig clínic impulsat per la Fundació Lluita contra la Sida, de l’Hospital Germans Trias i Pujol i d’IrsiCaixa. També realitza test diagnòstics a ciutadans i professionals que han estat en contacte amb contagiats. El tercer projecte en què participa l’ONG és l’acompanyament en el trasllat de persones de residències a Barcelona.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.