https://turismemaresme.cat/

Pànxing Maresme

30, maig del 2024

Search
Close this search box.

30, maig del 2024

Notícies – Maresme

“Ornitografies” és el nom de l’exposició del fotògraf Xavi Bou

Maresme
AAFF-cartell-ornitographies-retallat-2

Xavi Bou se centra en els ocells, la seva gran passió, per tal de captar en un sol marc temporal les formes que generen en volar, fent visible l’invisible amb les Ornitografies

“Ornitografies” és el nom de l’exposició del fotògraf Xavi Bou. Les Ornitografies sorgeixen de la preocupació de l’autor per captar aquells moments desapercebuts i de l’interès per qüestionar els límits de la percepció humana.

"Ornitografies" és el nom de l'exposició del fotògraf Xavi Bou

A diferència d’altres anàlisis de moviment que l’han precedit, les Ornitografies s’allunyen de l’enfocament científic de la cronofotografia utilitzada per fotògrafs com Eadweard Muybridge i Etienne-Jules Marey.

L’enfocament utilitzat per Xavi Bou per retratar l’escena no és invasiu; a més, rebutja l’estudi distant, donant lloc a imatges de forma orgànica que estimulen la imaginació.

Tecnologia, ciència i creativitat es combinen per crear imatges evocadores. Aquestes mostren la sensualitat i la bellesa dels moviments de l’ocell i que són, alhora, pistes per a aquells que vulguin identificar-los o reconèixer-los

Xavi Bou

Ornitografies: I si poguéssim volar?

A les ornitografies, se’ns presenta l’habilitat envejada pels homes, l’anhel compartit i durador de volar, que amplia la nostra percepció visual.

L’art i la ciència caminen de la mà per crear imatges, que ja no són un sol retrat de la realitat, sinó que esdevenen testimoni dels instants que, per un moment, eren passats, presents i futurs alhora.

Les “Ornitografies” són un equilibri entre art i ciència; un projecte de difusió basat en la natura i un exercici de poesia visual, però sobretot, una invitació a percebre el món amb la mateixa mirada curiosa i innocent del nen que vam ser.

Xavi Bou

La Destil·leria, Espai Cultural
+ 34 610 594 378
Camí Ral, 282-284 08301-Mataró (Barcelona)
info@destilleria.com ·  www.destilleria.com

Twitter: @ladestilleria  ·  Facebook: La Destil·leria

Instagram: @la_destil.leria_espai_cultural

Si t’ha agradat llegir la notícia “Ornitografies” és el nom de l’exposició del fotògraf Xavi Bou, també et pot interessar llegir L’”Essència” d’Erik Schmitz Coll s’exposa a Argentona.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.