https://turismemaresme.cat/

Pànxing Maresme

17, abril del 2024

Search
Close this search box.

17, abril del 2024

Notícies – Maresme

10 platges del Maresme aconsegueixen la bandera blava

Maresme
bandera_blava
El distintiu mediambiental reconeix aspectes com la qualitat de l’aigua, la gestió i l’educació ambiental i la seguretat

Distintiu mediambiental

Deu platges del Maresme han rebut la bandera blava, un distintiu que atorga anualment la Fundació Europea d’Educació Ambiental (FEE) a les platges i ports que compleixen una sèrie de condicions. En concret, s’avalua la qualitat de l’aigua, la gestió ambiental, la informació i educació ambiental, la seguretat i els serveis.

Aquest programa promou el desenvolupament sostenible de les zones marines i d’aigua dolça, encoratjant les autoritats locals i els operadors de platges a assolir uns estàndards elevats.

La majoria revaliden el distintiu, però a la platja dels Pescadors de Pineda l’ha aconseguit aquest 2021 després d’un any sense rebre’l per estar en obres de recuperació pels danys que hi va ocasionar el temporal Glòria. A més, el Port de Mataró i el C.N. Arenys de Mar treballen per distingir-se enguany.

La bandera blava es va crear l’any 1985 per part de la branca francesa de la Fundació Europea d’Educació Ambiental com un guardó nacional per ports esportius i embarcacions.

bandera blava
Distintiu mediambiental Bandera blava

Aquest mateix any, proclamat l’Any Europeu del Medi Ambient, la Comissió Europea va recolzar l’extensió d’aquest reconeixement a la resta de països litorals sota el títol “Platges i ports nets d’Europa”. A Espanya, la ONG que s’encarrega del programa és lAssociació d’Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC).

Actualment, aquest distintiu s’entrega a 47 països d’arreu del món i es preveu la seva expansió a nous estats.

Doble compromís

Algunes d’aquestes platges i ports tenen un doble compromís mediambiental, tenint alhora la bandera blava i el Compromís per la Sostenibilitat Turística Biosphere.

biosphere

Es tracta de la platja de la Riera i la dels Pescadors de Pineda de Mar, la de Garbí de Calella i les d’El Masnou i Ocata. També el Port Masnou té aquests dos distintius.

Font: Consorci de Promoció Turística

Si t’ha agradat llegir la notícia 10 platges del Maresme aconsegueixen la bandera blava, també et pot interessar Mataró participarà en la Mobile Week 2021.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.