https://turismemaresme.cat/

Pànxing Maresme

18, abril del 2024

Search
Close this search box.

18, abril del 2024

Notícies – Maresme

Premià de Mar reparteix les targetes moneder

Maresme
AJUNTAMENT EL MASNOU|
Premià de Mar reparteix les targetes moneder que la Generalitat ha habilitat per seguir donant servei a l'alumnat beneficiari d'ajuts de menjador escolar.

Premià de Mar  reparteix les targetes moneder que la Generalitat ha habilitat per poder continuar donant servei a l’alumnat beneficiari d’ajuts de menjador escolar.

Les targetes seran de prepagament i es carregaran amb l’import de la prestació mentre duri el confinament que ha obligat al tancament dels centres educatius. Aquesta mesura es farà amb efectes retroactius del 13 de març, data en què es fa decretar els tancaments de les escoles.
Premià de Mar reparteix les targetes moneder

Per poder agilitzar el repartiment, l’Ajuntament ha optat per fer la manipulació de les cartes i les targetes amb personal propi.  Enfront de la tramesa que es farà amb correu urgent certificat i amb acusament de rebut electrònic. De manera que s’evita  d’aquesta manera que les famílies hagin de signar documents manualment.

Accions per altres col·lectius vulnerables

Paral·lelament, aquests dies l’Ajuntament està duent a terme diverses accions per poder atendre a totes aquelles persones més vulnerables o amb risc de ser-ho. En aquest sentit, d’entrada s’ha intensificat l’acció del Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) per prevenir i /o tractar la violència masclista durant el confinament. Aquesta situació que estem vivint, és especialment delicada per a les dones que la puguin patir i els seus fills i filles. Si us trobeu en una situació de maltractament, o sabeu d’algú que en pateix, consulteu com podeu ajudar.

D’altra banda, des del Servei d’Atenció Domiciliària (SAD) s’han reajustat els serveis per poder donar cobertura a les necessitats del moment actual. En aquest sentit, periòdicament es contactarà tant amb les persones usuàries com amb la resta de persones grans del municipi per poder detectar qualsevol requeriment o incidència. D’aquesta manera, es garantirà un contacte permanent  amb totes les persones grans i/o amb necessitats, com per exemple les persones dependents.

Més recursos per la gent gran.

Pel que al servei de Teleassistència, des de la Diputació de Barcelona s’està treballant per ampliar el servei a través del telèfon (sense necessitat de cap dispositiu individual) per a les persones grans que pateixin algun tipus de risc.

Per a la detecció i seguiment de persones grans que necessitin algun tipus de suport es compta també amb la col·laboració de l’equip de voluntariat de Radars. Cal recordar que la iniciativa Radars té per objectiu, amb el suport d’entitats, serveis i comerços adherits al projecte, poder fer un seguiment de les persones que viuen i se senten soles per detectar i prevenir situacions d’aïllament.

També cal destacar la col·laboració de l’equip de voluntariat que s’ha creat per donar resposta a les necessitats derivades de l’alarma pel coronavirus, de la Creu Roja i del Centre de distribució solidària d’aliments de Premià, DISA, que continua oferint el seu servei amb els horaris habituals: dilluns de 15 a 19 h i dimecres i divendres de 9 a 13 h.

Finalment, per poder donar resposta a tothom que s’adreça a l’Ajuntament de manera àgil, s’ha reforçat l’atenció telefònica i s’ha ampliat l’horari, de 8 a 20 h.

En cas que alguna persona necessiti algun d’aquests serveis es pot adreçar a:

Serveis Socials: Tel. 93 741 74 04.
Correu-e:serveissocials@premiademar.cat
Equip de voluntaris: 93 741 74 00

Font: Ajuntament de Premià de Mar

 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.