https://turismemaresme.cat/

Pànxing Maresme

12, juliol del 2024

Search
Close this search box.

12, juliol del 2024

Notícies – Maresme

Restaurants del Maresme compromesos amb la sostenibilitat turística

Maresme
Restaurants del Maresme compromesos amb la sostenibilitat turística

El Maresme compta actualment amb set restaurants vinculats al Compromís per la sostenibilitat turística Biosphere. En una sèrie d’entrevistes en exclusiva, els seus propietaris i impulsors ens expliquen com han viscut els difícils moments de la pandèmia, la visió de compromís amb el turisme sostenible a la comarca i l’experiència gastronòmica que els caracteritza.

Durant el mes d’agost, el Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme publicarà la sèrie d’entrevistes realitzades exclusivament amb els restaurants maresmencs compromesos amb la sostenibilitat turística Biosphere. Es tracta de L’Escora de Pineda de Mar i Lasal del Varador de Mataró, ja amb el distintiu i treballant per la renovació. També hi apareixeran El Nou-Cents, de Mataró, el Saborós de Premià de Mar, El Peix Grillat de Calella, Banys Tarridas de Sant Pol de Mar i Tresmacarrons, amb una estrella Michelin, del Masnou. Aquests últims estan en tràmit d’aconseguir la distinció.

En les entrevistes, els propietaris i impulsors d’aquests negocis desvetllen com han viscut aquests mesos d’aturada forçada. També ens parlaran del greu impacte en el sector, quins canvis han hagut de fer en el seu dia a dia i el seu compromís amb la sostenibilitat turística. D’altra banda, en clau culinària, ens expliquen quina és la proposta gastronòmica del seu establiment. Aprofundeixen també en els productes del Maresme i desvelen cadascun un secret aplicable a la cuina a partir de la seva experiència darrere els fogons.

Els restaurants escollits  són una bona mostra de la diversitat actual de la restauració a la comarca. Són establiments amb plantejaments i especialitzacions ben diferents, projectes personalitzats i cadascun amb els seus propis reptes i trajectòria. Tanmateix, es tracta d’establiments que defensen des del litoral la gastronomia del territori.

Les entrevistes als propietaris dels restaurants s’aniran difonent a través de les xarxes del Consorci durant el mes d’agost. També es poden trobar penjades al seu web, en l’apartat ‘Gastronomia sostenible’.

Compromís amb sostenibilitat turística Biosphere

El Compromís per a la sostenibilitat turística Biosphere és un segell del Sistema de Turisme Responsable de l’Instituto de Turismo Responsable (ITR). A la província de Barcelona s’inicia l’any 2017, moment en el qual la Diputació es distingeix a través de les marques turístiques.
Al Maresme, l’ens gestor del projecte és el Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme. Empreses, serveis i destinacions es poden adherir al projecte i aconseguir un reconeixement pel compromís amb la sostenibilitat.

Si t’ha agradat llegir l’article Restaurants del Maresme compromesos amb la sostenibilitat turística, també et pot interessar llegir Descobrir el Maresme amb l’ajuda de Wikiloc

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.