https://turismemaresme.cat/

Pànxing Maresme

24, maig del 2024

Search
Close this search box.

24, maig del 2024

Notícies – Maresme

S’habilita el Complex Esportiu del Masnou per acollir 70 persones sense llar

Maresme
pavello_elmasnou

El confinament és complicat, però encara ho és més per al col·lectiu de persones sense llar. Es calcula que al Maresme hi ha més d’un centenar de ciutadans i ciutadanes en aquesta situació de vulnerabilitat. El Consell Comarcal, amb la col·laboració dels ajuntaments, d’entitats del tercer sector i de la Diputació de Barcelona, ja fa dies que busquen alternatives per facilitar que aquestes persones tinguin un lloc on protegir-se de possibles contagis. El primer recurs es posarà en marxa aquesta setmana. Es tracta del Complex Esportiu del Masnou que s’està adequant per acollir 70 persones sense llar.

La previsió és que divendres puguin començar a arribar al Complex Esportiu del Masnou les primeres persones. Així, amb supervisió permanent de professionals, passaran les setmanes vinents confinades en aquesta instal·lació. Ja s’està treballant en l’adequació de l’espai. A més de protegir el terra, amb material cedit per l’ajuntament d’Alella, perquè no pateixi desperfectes, s’estan habilitant diferents espais. Ha preparat un dormitori amb capacitat per 70 llits, sala d’estar i menjador, espai d’higiene (lavabos i dutxes), magatzem, rober, espai d’infermeria i una sala de coordinació.

El Consell Comarcal assumeix les despeses de l’estança

Les 70 persones sense llar que s’hi allotjaran són derivades pels serveis socials municipals que, coordinadament amb la Diputació i el Consell Comarcal, programaran el trasllat, de forma esglaonada, fins a les instal·lacions del Masnou. El Consell Comarcal assumeix les despeses de l’estança, que inclou el servei d’àpats, bugaderia i vigilància. També contractarà els serveis de la Creu Roja que serà l’entitat que gestionarà el dia a dia mentre duri l’emergència sanitària per coronavirus. A més, s’assegurarà el benestar de les mascotes acollint-les al Centre d’Atenció d’Animals Domèstics de Companyia (CAAD) Maresme o a la gossera del Masnou.

Per la seva banda, la Diputació de Barcelona contractarà els serveis de neteja de l’espai.

Les instal·lacions del Masnou no cobriran, però, la totalitat de les necessitats del Maresme, és per això que el Consell Comarcal continua buscant recursos per facilitar el confinament de persones sense llar. De moment,  ja ha arribat a un acord amb el Centre d’Investigació i Tractament d’Addiccions (CITA), amb seu a Dosrius, que s’està fent càrrec de persones amb problemàtiques molt concretes.

El Consell Comarcal agraeix la implicació dels ajuntaments i, en especial del Masnou, i entitats que, des del primer moment, estan treballant i col·laborant activament per donar resposta a aquesta situació d’emergència sanitària.

 

L’Ajuntament de Masnou ja treballa, des del principi d’aquesta crisi, amb els sectors més vulnerable de la població, per atendre les seves necessitats.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.