Pànxing Solsonès

12, abril del 2024

Search
Close this search box.

12, abril del 2024

Notícies – Solsonès

Solsona prepara una alternativa a la Festa del Corpus

Solsonès
Solsona prepara una alternativa a la Festa del Corpus (Foto: Solsona Turisme).

Solsona prepara una alternativa a la Festa del Corpus, un cop es confirma que ha quedat suspesa en el seu format tradicio0nal. En els propers dies es donaran a conèixer les activitats que es podran seguir telemàticament.

Solsona prepara una alternativa a la Festa del Corpus i és que aquest any, de forma excepcional, se suspèn. El motiu, com ja ve siguent habitual en l’actual context, l’alerta sanitària per la COVID-19. Ho va anunciar la regidora de Cultura, Judit Gisbert, en el darrer Ple municipal.

La decisió ha estat consensuada amb la Confraria de la Mare de Déu del Claustre i l’Agrupació de Geganters. Amb tot, s’està cuinant un programa alternatiu, que es donarà a conèixer els propers dies. la idea és que es pugui seguir la festivitat des de casa entre els dies 11 i 14 de juny.

Els tres estaments responsables del protocol del folklore del Corpus i la Festa Major han convingut en la necessitat d’anul·lar la festivitat tal com està concebuda, i així s’ha comunicat a les entitats que hi participen directament. Entre aquestes, l’Agrupament Escolta i Guia Pare Claret, els Trabucaires de Solsona, l’Orquestra Patinfanjàs i la Cobla Juvenil Ciutat de Solsona. De totes maneres, “s’està treballant des de diferents entitats i la regidoria per dissenyar un Corpus diferent. La idea és que es pugui seguir a través de les xarxes socials i que mantingui l’ambient festiu a les llars solsonines”, avança Judit Gisbert.

S’ajorna el relleu en el pubillatge

Paral·lelament, s’ha decidit ajornar un any el relleu en el pubillatge local, seguint les recomanacions del Foment de les Tradicions Catalanes. Aquest dilluns la regidoria de Cultura s’ha reunit telemàticament amb la pubilla, l’hereu, la donzella d’honor i el fadrí proclamats l’estiu passat, i representants de l’Associació del Pubillatge Solsoní i Foment de les Tradicions Catalanes per acabar-ho de consensuar.

D’aquesta manera, el calendari del pubillatge solsoní s’alinearà amb el nacional. L’elecció de la pubilla i l’hereu de Catalunya es posposa fins a l’any que ve. Així doncs, Maria Ramonet, Ferran Castells, Clàudia Rafart i Darío Rafael Romero continuaran lluint les bandes i faixes la propera Festa Major i el Corpus del 2021.

 

Altres articles

 

Si t’ha agradat llegir la notícia Solsona prepara una alternativa a la Festa del Corpus, potser també t’interessa El Solsonès tindrà Fira de Sant Isidre.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.