Pànxing Solsonès

20, maig del 2024

Search
Close this search box.

20, maig del 2024

Notícies – Solsonès

Suport psicològic amb voluntariat a Solsona

Solsonès
suport-psicologic-amb-voluntariat-a-solsona

S’ha posat en marxa un servei de suport psicològic. Se’n fan càrrec una dotzena de professionals que atendran persones que puguin sentir-se superades tant per l’angoixa, com pel el neguit, o la incertesa i la tristor per l’aïllament.

Es posa en marxa un servei de suport psicològic amb voluntariat a Solsona. La crida de la Xarxa de suport mutu de Solsona per captar psicòlegs i psicòlogues voluntaris per atendre necessitats sorgides del confinament ha donat fruits.

De moment hi participen una dotzena de professionals. Es tracta d’un servei gratuït de suport psicològic per a aquelles persones que, potser, necessiten ajut per superar situacions d’angoixa, neguit, incertesa, estrès o tristor.

Per a qui consideri que necessita acollir-se a aquest servei ha de contactar amb els Serveis Socials Bàsics del Solsonès per telèfon, al 973483234. Des d’aquest telèfon es farà un primer cribratge de la demanda a partir del qual es derivaran les persones usuàries a les psicòlogues voluntàries.

Aquesta xarxa, però, no atendrà persones amb patologies mentals o que ja siguin ateses per altres serveis del circuit públic de salut mental (CSAM i CSMIJ), CDIAP, SIAD, el Sol del Solsonès o Amisol. Tampoc ho serien en cas de ser persones amb familiars ingressats per la COVID-19 o altres patologies greus.

Inicialment està previst que els usuaris que accedeixin a aquest servei rebin un màxim d’entre dues i tres sessions. En cas que es detecti la necessitat de rebre més ajut se’ls derivaria cap al servei de salut mental corresponent.

Un servei amb garanties

És una iniciativa de la Xarxa de suport mutu de Solsona i els Serveis Socials Bàsics del Solsonès per al qual es compta amb el suport dels serveis de Salut Mental d’Althaia ubicats al Centre Sanitari del Solsonès.

Així mateix, es recorda a la població que també pot fer ús de l’aplicació GestioEmocional.cat, del Departament de Salut, així com del servei d’assessorament psicològic gratuït per telèfon del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya, al 649756713.

Si t’ha interessat Suport psicològic amb voluntariat a Solsona potser també et pot servir aquesta informació Covid-19: Pànic i solidaritat. Consells per viure més tranquil el confinament.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.