Pànxing Pirineus

18, abril del 2024

Search
Close this search box.

18, abril del 2024

Notícies – Cerdanya Pirineus

Suport telefònic pel confinament per Covid-19 a l’Alt Urgell.

Cerdanya Pirineus
Covid_Telefon
A l'Alt Urgell, el confinament per Covid-19 ha provocat que es posi en marxa aquesta xarxa que compta amb 15 psicòlegs i/o treballadors socials de l’Alt Urgell que voluntàriament participen en aquest projecte.

 A l’Alt Urgell, el confinament per Covid-19 ha provocat que es posi en marxa aquesta xarxa. Compta amb 15 psicòlegs i/o treballadors socials  voluntaris de l’Alt Urgell.

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell i el Consorci d’Atenció a les Persones de l’Alt Urgell (CAPAU) posen en marxa aquest dilluns una xarxa telefònica de suport psicològic per a qualsevol persona de l’Alt Urgell que necessiti suport psicològic i/o emocional durant aquests dies que durarà el confinament per la pandèmia de la Covid-19.  Aquest és un servei obert a tothom que ho necessiti i en particular pensat per a persones grans que viuen soles.

confinament per Covid-19 a l’Alt Urgell

La necessitat d’aquest servei, també s’ha detectat coma resultat a les trucades telefòniques de diferents col·lectius. El treballador social del CAP i els de Serveis Socials Bàsics del Consorci  han realitzat trucades diàries a persones grans que viuen soles. De manera que han pogut valorar-ne el confort i les seves necessitats.

Horari d’atenció pel confinament per Covid-19

L’horari d’atenció d’aquesta xarxa és de dilluns a diumenge de 10 a 13 hores i de 16 a 19 hores. Cal activar-la trucant al telèfon 973 355 605. Finalment un/a psicòleg/a rebrà la trucada i, després d’una valoració inicial, serà derivada a un dels psicòlegs/gues i/o treballadors/es socials voluntàries que farà el suport telefònic.

Les persones que necessitin aquest servei que pertanyin a la zona de l’Alt Urgell Sud es derivarà el servei a l’Ajuntament d’Oliana. 

De manera que  aquest servei es compta amb 16 psicòlegs i/o treballadors socials de la comarca de l’Alt Urgell que de forma voluntària participen i col·laboren en aquesta xarxa.

Què opina l’alcalde sobre el suport telefònic pel confinament per Covid-19 a l’Alt Urgell.

Jordi Fàbrega alcalde de la Seu d’Urgell i president del CAPAU,  ha declarat: “poder parlar amb un professional de la psicologia o el treball social pot ser vital per ajudar-nos a afrontar aquesta situació de solitud, de neguits i d’inquietuds, quan ens trobem sols a casa amb la por associada a tota la pandèmia”.

Tanmateix afegeix “un agraïment immens a tots els professionals que voluntàriament s’han adherit a aquest projecte. Aquest fet que demostra, un cop més. el talent que tenim a la comarca i l’enorme solidaritat que es mostra, sense dubtar-ho, en moments excepcionals com els que estem vivint”.

Cal recordar

Finalment cal recordar que fora d’aquest horari d’atenció, el Col·legi de Psicòlegs de Catalunya ha habilitat dos telèfons per a fer un assessorament gratuït a la ciutadania (649 756 713) i als professionals sanitaris (93 567 88 56) que ho necessitin.

Cal recordar també, el telèfon per assessorament en casos de violència masclista és el 900 900 120.  

Especialment rellevant recordar que per a consultes sanitàries cal trucar al 061 i per a emergències no sanitàries al 112.

 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.