https://turismemaresme.cat/

Pànxing Maresme

18, abril del 2024

Search
Close this search box.

18, abril del 2024

Notícies – Maresme

Un doble grau molt atractiu: Turisme i ADE al Tecnocampus

Maresme
446b2ae0a0a528acc6168730e3558c96.jpg
Des de 1994 ha existit una oferta d’estudis universitaris de turisme a Mataró. Actualment, el Doble Grau de Turisme i ADE és una de les graduacions senyeres del Tecnocampus, una graduació única a Catalunya, fins fa molt poc temps, que en cinc anys dóna una doble titulació als seus alumnes que surten preparats, no només per fer front als actuals reptes en el món del turisme, sinó també per realitzar una gestió empresarial innovadora i emprenedora del sector.

Des dels seus inicis, l’Escola Universitària del Maresme va detectar l’interès de molts dels alumnes de la Diplomatura en Turisme per temes de gestió empresarial. Amb el pas als graus universitaris, el Tecnocampus va veure que cada cop hi ha més estudiants del grau en Turisme interessats per l’administració d’empreses, l’economia, l’emprenedoria… Així neix l’oferta del doble grau en Turisme i ADE, d’una banda, per la pròpia demanda dels estudiants i, d’altra banda, per la confluència amb tota una sèrie de novetats que fan que el turisme tingui unes noves exigències per les quals cal gent preparada d’una altra manera.
 
La Coordinadora d’aquest doble grau, la Dolors Celma, es mostra orgullosa del rendiment del grau: “el principal reclam és que amb un any més, 5 anys, els alumnes tenen dues titulacions. L’alumne entra vehiculat amb una ordenació acadèmica en què, durant els 5 anys, va cursant paral·lelament el grau en Turisme i el grau en Administració d’empreses”.
 
Tecnocampus és l’únic centre universitari que fins ara oferia aquest doble grau, de turisme amb competències d’ADE, que afegeix el plus de la gestió de la innovació, una sèrie d’assignatures relacionades amb l’àmbit de l’emprenedoria i la innovació, aplicables al camp del turisme. Per tant, un graduat tindrà tots els coneixements del sector turístic, als quals pot aplicar totes les eines de gestió de la innovació i emprenedoria que fan que sigui un plus afegit, amb un bagatge que el grau de turisme sol no dóna.
 
Celma recalca que la formació del Tecnocampus es basa en 3 pilars fonamentals: “el primer és la professionalització: formem professionals i per tant els donem unes competències  de gestió empresarial i d’innovació amb pràctiques obligatòries, de 500 hores; el segon pilar és la nostra metodologia amb classes centrades en l’estudiant, un menor volum de classes magistrals i moltes classes interactives en forma de seminaris, de projectes, de treball en equip… de manera que s’allunyen de la classe teòrica i de molts exàmens que es substitueixen per treballs pràctics i reals, i el tercer pilar és la internacionalització amb convenis amb universitats, pràcticament, a tot el món. S’ha de tenir en compte que un 30% de les assignatures a partir de 2n s’imparteixen en anglès, i que els estudiants poden cursar diferents idiomes, anglès, francès, alemany i rus, segons els itineraris que es marquin ells mateixos i segons les seves necessitats i les seves habilitats prèvies”.
 
Núria Campos, estudiant del Doble Grau en Turisme i Gestió del Lleure i AdE i Gestió de la Innovació
“El que vols és que et tinguin en compte i no ser un número”
 
Quan vas fer l’opció d’aquests estudis… Ho vas fer conscientment pensant el que podien significar pel teu futur o hi vas arribar per casualitat?
Molt conscient. El primer que veus és que en 5 anys tens 2 titulacions, però és que a més està molt ben estructurat perquè les assignatures estan repartides d’una manera en què en fas unes quantes més en un curs que els que fan un grau, però només amb un any més surts amb 2 títols. També està molt estudiat el Treball de Final de Grau: el fet de fer dos graus no t’obliga a fer dos treballs, sinó un de més ampli.
 
Què és el que més destacaries del doble grau? I de Tecnocampus?
Penso que el més important és que som un grup reduït i tenim la nostra pròpia classe,  per tant no ens barregem. Això és important perquè, com a estudiant, el que vols és que et tinguin en compte i no ser un número, i aquí això ho tens. A més, els profes són molt propers, tens molt feedback amb ells i, si necessites qualsevol cosa, t’ho faciliten oferint-te tutories per a qualsevol dubte.
 
I les teves perspectives de futur?
M’agrada molt el tema d’esdeveniments, en qualsevol lloc i fent qualsevol cosa; la creació d’un esdeveniment és una cosa molt xula. També m’agrada la gestió d’hotels o la promoció turística. Aquí hi ha assignatures que t’obren els ulls per veure que la promoció turística té un ampli ventall de maneres de fer que ningú està duent a terme.
 
Laia Barranco, graduada de la primera promoció del Doble Grau de Turisme i ADE de Tecnocampus
“De cara a trobar feina és GENIAL!”
 
Per què decideixes triar el doble grau de Turisme i ADE, en el seu moment?
Quan vaig acabar la selectivitat, no tenia gaire clar el que volia fer. M’encanta viatjar, conèixer noves cultures, la restauració i aprendre idiomes i vaig decantar-me per Turisme, al veure Tecnocampus que, per primer cop, oferia la doble titulació amb ADE, ho vaig tenir clar. Dues carreres en 5 anys i ser la primera promoció a Catalunya, segur que m’obriria moltes portes. 
 
Què creus que t’ha aportat Tecnocampus que no t’hagués donat un altre centre?
El millor del Tecnocampus és que no ets un número. Els professors et coneixen, t’ajuden si tens dubtes. Aquest tracte tan proper a mi em encantar i em va ajudar molt. Tenir el centre de congressos i les empreses al costat, el contacte amb el mercat laboral és un altre dels avantatges. 
 
Vas trobar feina de seguida un cop graduada?
No puc contestar aquesta pregunta perquè vaig tornar de l’Erasmus al febrer de l’any que em graduava i fins el juny només havia de fer el Treball de Final de Grau. Vaig decidir tirar CV per aprofitar el temps i agafar experiència, i em van agafar en una Inmobiliaria de Mataró. Actualment segueixo treballant, degut a les bones condicions i la proximitat a casa. Però les meves companyes de carrera van trobar feina ràpid en el sector.
 
Tres motius / raons per les que recomanaries el doble grau?
Perquè quan mires ofertes de feina relacionades amb el sector especifiquen que busquen gent amb Turisme o Administració d’Empreses (entre d’altres), tenir dues de les carreres fa que passis per sobre dels altres candidats.
Alguna gent que estudia Turisme el que vol acabar fent és muntar un hotel, restaurant  o algun negoci relacionat. Amb Turisme et falten molts coneixements, amb les dues carreres tens molta feina avançada.
I perquè en, només, un any més tens dues carreres i, fins i tot, per un any i mig més, degut a la bona complementació, pots tenir la carrera de Màrqueting o Logística. De cara a trobar feina és GENIAL!

 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.