Pànxing Pirineus

18, abril del 2024

Search
Close this search box.

18, abril del 2024

Notícies – Maresme Cerdanya Berguedà Bages Solsonès Pirineus Barcelona

Un estiu segur per a tothom

Maresme Cerdanya Berguedà Bages Solsonès Pirineus Barcelona
Publicat un marc d'orientació per a l'organització d'activitats d'estiu (Foto: DIBA).

Un objectiu: un estiu segur per a tothom. Una eina: el decàleg d’orientació per a l’organització d’activitats d’estiu, publicat per la Diputació de Barcelona.

Les activitats d’estiu són un recurs molt valuós per a infants i joves. I ho són tant des de la dimensió educativa com social com pel fet que contribueixen a la cohesió i la inclusió social. I si cada any les activitats de lleure durant el temps d’estiu són rellevants, enguany ho són molt més, i ho són perquè coincideixen amb la desescalada del confinament per la pandèmia de la COVID-19.

Les previsions indiquen que aquest estiu els nostres infants i joves podran gaudir de nou de casals, colònies i tota la xarxa d’activitats de lleure que s’organitzen en el territori. Ara bé, aquestes hauran de ser necessàriament diferents als altres anys. En concret, hauran de ser més flexibles i adaptades al nou marc de seguretat que imposa la prevenció del contagi. Per exemple, apareix la figura del responsable de seguretat i higiene.

Un web específic

Per continuar donant un suport excepcional als ajuntaments durant l’actual crisi sanitària, la Diputació de Barcelona, a través de les àrees d’Educació, Esports i Joventut i Cohesió Social, Ciutadania i Benestar, posa a disposició del món local aquesta web.

En aquest espai web s’hi inclou un recull normatiu de les activitats de lleure i d’higiene i desinfecció, com també recursos educatius i altres recomanacions que ajudin a organitzar aquest estiu. Així mateix, des d’una perspectiva municipal, el seguiment i control d’activitats de lleure per als nens. A més, cal fer-ho amb equitat, qualitat i amplitud, alhora que amb la màxima seguretat.

Dins aquest web hi trobareu un enllaç per descarregar-vos el document PDF que, amb el nom Marc de recomanacions per a l’organització d’activitats d’estiu 2020, ens dona informació precisa. Aquesta informació ens permetrà organitzar amb seguretat les activitats pròpies de l’estiu dedicades als nens.

Altres articles

Si t’ha agradat llegir Un estiu segur per a tothom potser també t’interessa llegir l’agenda d’activitats que publiquem a les revistes Pànxing.

 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.