Pànxing Solsonès

23, abril del 2024

Search
Close this search box.

23, abril del 2024

Notícies – Solsonès

Una trentena d’actuacions a l’AIMS 2020

Solsonès
Una trentena d’actuacions a l'AIMS 2020

Arriba la dinovena edició de l’Acadèmia Internacional de Música de Solsona.  L’AIMS afronta el repte d’un estiu diferent i es posa a punt per rebre més d’una setantena de joves talents.

Hi haurà una trentena d’actuacions a l’AIMS 2020, i això malgrat un context de cert pessimisme dins el món cultural. Doncs sí, malgrat la situació que s’ha creat en els darrers mesos per les escasses actuacions que els músics tenen a l’agenda, l’Acadèmia Internacional de Música de Solsona (AIMS), juntament amb l’Ajuntament de la capital del Solsonès, han decidit tirar endavant la dinovena edició del projecte pedagògic i artístic de més envergadura de la comarca. Es durà a terme entre el 7 i el 24 d’agost i oferirà més de trenta actuacions al Solsonès i altres comarques de la Catalunya Central i Lleida.

Tot i que les inscripcions a l’acadèmia encara estan obertes, ja hi ha més d’una setantena d’estudiants de música confirmats i amb ganes de perfeccionar a Solsona els seus coneixements de la mà d’un prestigiós claustre de professors.

Per a l’AIMS, suposa tot un repte l’organització d’aquesta iniciativa, amb la participació d’alumnat i professors procedents d’arreu del món. Cal tenir ben present que les actuacions s’hauran de fer en les condicions de fase de represa de la pandèmia. També amb  les restriccions que s’imposen per garantir la màxima seguretat i complir i adaptar-se a les indicacions de les autoritats sanitàries.

Estrictes mesures de seguretat

Tal com remarca el seu director, Peter Thiemann, “serem molt escrupolosos amb totes les mesures per evitar el contagi del coronavirus i ens autoimposarem més normes de les que ja dicten les diverses administracions”. El context derivat de la COVID-19 ha complicat extremament el disseny de l’oferta cultural d’aquest estiu, ja que “hi ha diversos condicionants que en algun cas alteren el format dels concerts”. I més coses. Tal com assenyala l’alcalde, David Rodríguez. “Però també som conscients del que representa el projecte de l’AIMS per a la ciutat i de la necessitat de brindar oferta cultural a la ciutadania i els visitants”.  

El que no ha permès la situació excepcional derivada de la pandèmia és celebrar la segona Orquestra Simfònica d’AIMS, formació estrenada l’any passat amb una reeixida acollida del públic. La distància que cal garantir entre músics ha dut l’organització a prendre aquesta decisió.

15 dies de festival a sis comarques

L’AIMS concentrarà en 15 dies més d’una trentena d’actuacions repartides entre el Solsonès. A més, arribarà a municipis de comarques com el Bages, Moianès, Baix Llobregat, Segarra i Alt Urgell. A tots els espais l’aforament estarà limitat i, per primer cop, les entrades es podran comprar anticipades i a través d’internet.

Els concerts, com sempre, s’oferiran en tres formats diferents. Així hi haurà clàssic, en sales, teatres, esglésies i, per primer cop, a l’aire lliure. També al carrer, a la plaça de la Catedral i d’entrada lliure (però garantint la distància interpersonal), i el social, per apropar la música clàssica a col·lectius en situació de vulnerabilitat. 

L’AIMS és un festival pedagògic únic al país i és únic a la Catalunya Central en territori de música d’alta qualitat. A més, es desenvolupa redescobrint indrets de patrimoni arquitectònic històric que fan d’escenaris únics. Per tot plegat l’AIMS Festival és un certamen carregat de singularitats. Enguany, després de tant temps amb els instruments confinats, segur que les melodies dels joves talents i dels prestigiosos professors de l’Acadèmia sonaran amb més força i energia que mai.

Tota la programació es podrà consultar en els propers dies en línia al web www.aims.cat.

Altres articles

Si t’ha agradat llegir Una trentena d’actuacions a l’AIMS 2020 també et pot interessar llegir Restaurat el retaule major del Santuari del Miracle de Riner.

 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.