https://turismemaresme.cat/

Pànxing Maresme

25, juny del 2024

Search
Close this search box.

25, juny del 2024

Notícies – Maresme

Visites guiades al conjunt barroc dels Dolors de Mataró

Maresme
CARTELL VISITES DOLORS_2

Més de 40 usuaris ja han visitat la Capella dels Dolors durant les visites d’estiu amb un total de 6 visites realitzades entre juliol i agost.

Des de la Basílica i el Museu Arxiu de Santa Maria de Mataró s’ha preparat un pla de treball per programar visites guiades al conjunt barroc dels Dolors de Mataró per a públic general tenint en compte les normatives d’higiene i seguretat marcades per les autoritats sanitàries, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i l’Arquebisbat de Barcelona.

Per aquest motiu es redueix l’aforament a un màxim de 15 persones, respectant la distància de 2 metres de seguretat. En la mateixa línia, l’ús de mascareta és obligatori i cal fer reserva prèvia i pagament anticipat per transferència bancària. S’han intensificat els protocols de neteja i desinfecció dels espais. A més, els visitants trobaran dispensador de gel higienitzant a l’accés de la basílica. L’objectiu és promoure el turisme, l’oci i la cultura a la ciutat, i donar a conèixer la rellevància del conjunt barroc de primer nivell obrat pel pintor Antoni Viladomat. Un espai, a prop de casa, amb la sumptuositat de principis del mil set-cents que es conserva íntegre!

Turisme de proximitat

Segons el nou Pla d’Accions de 2020: Estratègia Zer0 del Cercle de Turisme de la Diputació de Barcelona, ens trobem davant d’un nou comportament del turista, l’usuari és més proper i coneixedor. El Conjunt dels Dolors també vol ser un lloc més a descobrir a prop de casa.

La voluntat per part de la Basílica i del Museu Arxiu és acostar a l’usuari un barroc de primer nivell al costat de guies experts. Volen així, explicar dos dels espais més sumptuosos del barroc català. Un és la capella dels Dolors i l’altre la sala de juntes (on s’hi accedirà amb grups de 5 persones màxim). Començades abans de la Guerra de Successió i finalitzades dues dècades després, capella i sala conformen un extraordinari conjunt pictòric conservat íntegrament i sorgit del taller d’Antoni Viladomat (1678-1755), considerat el millor pintor del barroc català.

Visites regulars i concertades

La parròquia i el Museu Arxiu de Santa Maria volen donar resposta als nous hàbits del turista arran de la pandèmia del COVID-19 pel que fa al turisme local/comarcal, programant visites regulars (un dissabte al mes) i visites per a grups concertats (adults i escolars).

Aquest estiu hi ha hagut una bona acollida perquè han visitat la Capella 29 persones en grups regulars i 12 en grups concertats. En l’activitat dels primers mesos de 2020, es van acollir un total de 7 grups que representaren un total de 97 usuaris. Tanmateix,  es van anul·lar 4 grups (66 usuaris) amb motiu del confinament.

Ja  està disponible el servei de reserves per poder visitar el Conjunt. Cal doncs reservar prèviament i fer el pagament per transferència bancària de forma anticipada. L’entrada té un cost de 8 € per persona, exceptuant els menors de 12 anys que hi tenen accés gratuït. Les visites guiades tenen una durada de 60 minuts.

Calendari de visites guiades tardor 2020:

Dissabte 24 d’octubre a les 11 h

Dissabte 28 de novembre a les 11 h

Preu: 8 € (gratuït menors de 12 anys)

Durada: 60 min

Informació i reserves: 627 77 18 78 | reserves.museuarxiu@gmail.com

També es poden fer reserves per a grups d’entre 10 i 15 persones concertant dia i hora.

Si t’ha agradat llegir la notícia Visites guiades al conjunt barroc dels Dolors de Mataró, també et pot interessar l’agenda cultural que trobaràs a la revista Pànxing Maresme d’octubre.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.