https://turismemaresme.cat/

Pànxing Maresme

23, abril del 2024

Search
Close this search box.

23, abril del 2024

Notícies – Maresme

Voluntaris de Creu Roja de Mataró repartiran medicació a domicili

Maresme
Voluntaris de Creu Roja de Mataró repartiran medicació a domicili|Voluntaris de Creu Roja de Mataró repartiran medicació a domicili

Voluntaris de Creu Roja repartiran medicació a domicili als malalts que no la puguin recollir a l’Hospital de Mataró. Es tracta de pacients amb tractaments immunosupressors, malalties respiratòries, oncològiques o altres situacions que dificulten el seu desplaçament a l’Hospital.

El Servei de Farmàcia del Consorci Sanitari del Maresme posa en marxa aquest servei gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament de Mataró i a la Creu Roja. Els beneficiaris seran aquells pacients que no és recomanable que surtin de casa per anar a recollir la medicació a l’Hospital. Entre els motius que ho justifiquen hi ha els tractaments immunosupressors, malalties respiratòries, oncològiques o altres situacions que en dificulten el desplaçament.

L’equip de Farmàcia de l’Hospital de Mataró atén mensualment més de 2.000 pacients. Es tracta de persones que reben tractament amb medicació hospitalària de dispensació ambulatòria. La majoria continuen anant personalment a recollir els seus medicaments. Però, en la situació actual de pandèmia i confinament, hi ha malalts que no és recomanable que vagin a recollir la medicació a l’Hospital.

Gràcies a la col·laboració de L’Ajuntament de Mataró i de la Creu Roja, un grup de voluntaris d’aquesta ONG ha començat aquesta setmana a col·laborar amb el Servei de Farmàcia i s’encarregaran de repartir a domicili la medicació a aquests pacients que no poden venir a buscar-la directament

Quina serà la dinàmica?

El personal de Farmàcia de l’Hospital contacta amb els pacients telefònicament i comprova tant la prescripció com el correcte seguiment clínic del pacient. També l’adreça d’entrega de la medicació. Després els prepararà segons les condicions de refrigeració i es farà un paquet amb nom i adreça per cada persona amb la medicació per dos mesos. Els voluntaris aniran dos cops per setmana -dimarts i dijous- i tindran un volum diari d’uns sis o set pacients per entregar la medicació. Ho podran fer per les diferents poblacions dintre l’àrea d’influència del Consorci.

El Consorci Sanitari del Maresme és una entitat pública formada pel Servei Català de la Salut, l’Ajuntament de Mataró i el Consell Comarcal del Maresme, que gestiona l’Hospital de Mataró, l’Antic Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena, la Residència Sant Josep, i les àrees bàsiques de Mataró Centre i Cirera Molins (a Mataró) i la d’Argentona.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.