Pànxing Pirineus

20, abril del 2024

Search
Close this search box.

20, abril del 2024

Notícies – Pirineus

Xerrades online sobre eficiència energètica i energies renovables

Pirineus
Xerrades online sobre eficiència energètica i energies renovables

S’han tractat temes de gran interès per al públic general, amb consells pràctics per a reduir el consum elèctric, alternatives de mobilitat sostenible o com disposar d’energia fotovoltaica d’autoconsum a casa

En el marc de la Setmana Europea de l’Energia Sostenible, la Diputació de Girona ha realitzat xerrades online sobre l’eficiència energètica i les energies renovables.  Amb una durada aproximada de mitja, podeu recuperar-les al canal de YouTube de la Diputació de Girona.

Les tres primeres sessions van anar a càrrec de l’ambientòloga Xènia Illas. En la primera, sota el títol de «Factura elèctrica i contractació d’energia verda», va ajudar a entendre la factura elèctrica. Tanmateix, va oferir claus per a reduir el consum, estalviar emissions i disminuir-ne el cost. També va exposar les opcions de contractació d’energia verda i els canvis tarifaris que la Comissió Nacional del Mercat i la Competència (CNMC) té previst aplicar pròximament.

En la segona, «Estalvi energètic a la llar», va donar consells pràctics i va oferir eines sobre bones pràctiques per facilitar aquest estalvi energètic.

«Mobilitat sostenible i vehicle elèctric» va ser el títol de la tercera. Aquesta xerrada es va centrar principalment en el vehicle elèctric. Actualment, és una de les formes de mobilitat més respectuoses amb el medi ambient. Es caracteritza per emissions nul·les i baixa contaminació acústica, i que d’altra banda redueix la dependència energètica de combustibles fòssils.

L’enginyer industrial Albert Juan Casademont va dirigir la darrera sessió: «Energia solar a casa», en la qual va detallar les diferents opcions per disposar d’una instal·lació d’energia solar fotovoltaica d’autoconsum a casa i els avantatges que comporta tenir-la.

Si t’ha agradat llegir l’article Xerrades online sobre eficiència energètica i energies renovables, també et pot interessar llegir Bon material per fer una mascareta.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.