Pànxing Pirineus

30, maig del 2024

Search
Close this search box.

30, maig del 2024

Turisme Actiu – Pirineus

60 anys d’història del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici

Pirineus
194a14e6fd831ef77e5951c5830bb5f3.jpg
El Parc Nacional d’Aigüestortes i l’Estany de Sant Maurici celebren enguany 60 anys d’història amb un seguit d’activitats que volen commemorar la seva declaració, el 21 d’octubre de l’any 1955.

Amb una superfície de 14.199ha, corresponents al Parc Nacional estricte, i 26.733ha més de la zona perifèrica de protecció, el Parc Nacional es troba situat als Pirineus, entre les comarques de l’Alta Ribagorça, el Pallars Sobirà, el Pallars Jussà i la Val d’Aran.

Els actes de commemoració, amb la col·laboració de l’Obra Social “la Caixa”, consistiran en diferents activitats relacionades amb persones i grups amb diversitats funcionals així com amb persones amb risc d’exclusió social. Per exemple, s’impartirà, durant el mes de juny, un curs de llenguatge de signes amb l’objectiu de millorar la comunicació amb persones que tenen algun tipus de disfunció auditiva. El proper curs també es convidarà a visitar el Parc a centres escolars de zones desafavorides de les grans ciutats catalanes.
 
A banda d’aquests actes, de caire més social, també es portaran a terme activitats de tipus pedagògic i científic com l’organització d’unes jornades de recerca de l’àmbit pirinenc, amb l’objectiu principal de posar en valor i difondre les activitats d’investigació que es realitzen en l’àmbit del Parc. En el marc del projecte LIFE+LimnoPirineus s’organitzarà un curs sobre l’ecologia i la conservació dels estanys d’alta muntanya. Durant les diferents estacions de l’any, es realitzaran també jornades naturalistes escolars, i pel públic en general, amb motiu de la celebració del Dia Europeu de Parcs, el Dia Mundial dels Ocells i el Dia Mundial de les Muntanyes.
 
En col·laboració amb l’Associació de Guies Interpretadors del Parc Nacional s’ha programat una Trobada de Guies-interpretadors del Parc, per commemorar els 23 anys d’existència del citat curs que dóna formació específica a persones, majoritàriament dels pobles i comarques de l’entorn, que volen difondre els valors del Parc a través  de l’educació i la interpretació ambiental.
 
A nivell europeu, la Vall de Boí serà la seu de l’organització del II Europarc-International Youth conference-Junior Ranger (Conferència Europea d’Interrelació entre la Joventut i els Espais Naturals Protegits), que acollirà joves d’arreu d’Europa, amb el nexe comú de la participació en voluntariats en espais naturals protegits europeus.
 
Com a actes commemoratius del 60 aniversari també s’ha previst la inauguració de l’exposició itinerant “El Parc i tu” a la casa del Parc d'Espot, oberta al públic del l'1 de juliol al 20 d'agost; a la casa del Parc de Boí, del 22 d'agost al 30 de setembre; i que posteriorment podrà ser visitada pels diferents pobles de l’entorn pirinenc i català. Com a complement històric s’està programant un cicle de cinema i reportatges històrics amb pel·lícules i imatges antigues rodades en diferents sectors del Parc.
 
60 anys d’història de l’únic Parc Nacional català, i un dels quinze de l’Estat espanyol, és una magnífica oportunitat per a descobrir, visitar i gaudir d’un dels paisatges naturals més impressionants i ben conservats del sud d’Europa, dels seus pobles, comarques i festes, així com també de les nombroses i variades activitats, aptes per a tots els públics, que tot l’any s’hi organitzaran. Us hi esperem!
 
Podeu consultar les activitats que s'hi organitzen: aquí
 
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.