https://turismemaresme.cat/

Pànxing Maresme

24, abril del 2024

Search
Close this search box.

24, abril del 2024

Turisme Actiu – Maresme

L’AECC-Maresme posa en marxa un programa d’activitat física i nutrició per als malalts de càncer

Maresme
AECC-Catalunya-Contra-el-Càncer
L’activitat, organitzada conjuntament amb el Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya, està adreçada als pacients que hagin finalitzat els tractaments oncològics principals. L’objectiu és que el participant adquireixi uns aprenentatges nutricionals, augmenti la resistència cardiovascular aeròbica i aconsegueixi una bona higiene postural per seguir una vida activa.

El Punt Comarcal del Maresme de l’AECC-Catalunya contra el Càncer organitza, amb la col·laboració del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya, un programa d’activitat física i nutrició per aportar als participants els beneficis d’una vida activa i una alimentació saludable millorant així la seva qualitat de vida. L’activitat, gratuïta i trimestral, va començar el 26 d’abril i està adreçada als pacients que hagin finalitzat els tractaments oncològics principals (cirurgia, quimioteràpia, radioteràpia).

Mitjançant tres cites setmanals, en les quals es combinarà l’exercici físic a través de dues sortides en marxa nòrdica i l’alimentació saludable amb una sessió d’educació nutricional online, s’aconseguirà un canvi en els pacients oncològics cap a un estil de vida saludable. Els participants milloraran la respiració, la flexibilitat, la força i la mobilitat articular, augmentaran la resistència cardiovascular aeròbica i obtindran uns bons hàbits d’higiene postural alhora que assoliran una bona tècnica de marxa nòrdica.

AECC - El programa vol aportar els beneficis d'una vida activa i saludable.
El programa vol aportar els beneficis d’una vida activa i saludable. Font: AECC

El programa està coordinat per nutricionistes i fisioterapeutes especialitzats. Abans, durant i després de l’activitat s’avaluaran els progressos i els coneixements assolitsamb la realització de proves sobre nutrició i AF (nutrició i condició física) per així conèixer les necessitats de cada persona, fer un seguiment i obtenir resultats sobre la seva eficàcia.

Estudis han demostrat que la combinació d’una bona alimentació i la realització d’activitat física és fonamental per ajudar a tolerar millor els tractaments rebuts, ja que són dos components bàsics durant i després del tractament del càncer.Per la seva banda, amb la marxa nòrdica, que consisteix a caminar amb uns bastons especialment dissenyats per a aquesta activitat física, s’aconsegueix optimitzar l’esforç físic realitzat en el moviment biomecànic del nostre cos al caminar. Es tracta d’una manera senzilla, natural i molt eficaç de millorar la pròpia condició física i tonificar la musculatura.

Mantenir-se sa ajudarà a tolerar millor els tractaments rebuts.
Mantenir-se sa ajudarà a tolerar millor els tractaments rebuts.

L’AECC-Catalunya contra el Càncer va iniciar el programa d’Activitat Física i Nutrició fa tres anys a Barcelona i, després de tenir una molt bona acollida entre els pacients participants, arriba al Punt Comarcal del Maresme per així atendre a les necessitats de la població i ampliar el servei que s’ofereix a la ciutadania. Les inscripcions es realitzen per telèfon (930 129 383) i per correu electrònic (maresme@aecc.es). Les places són limitades a causa de la pandèmia.

Programa Activitat Física i Nutrició – AECC Maresme

Calendari: Del 26 d’abril al 15 de juliol.
Sessions: Dilluns i dimecres de 9.30 a 11h, marxa nòrdica presencial; dijous de 10 a 11h, educació nutricional online
Info. i inscripcions: Tel. 930 129 383 o maresme@aecc.es
Places limitades a causa de la situació de pandèmia
AECC Punt Comarcal Maresme: C/ Onofre Arnau, 13-15, de Mataró

Font: 1990 MCS

Si t’ha agradat llegir la notícia L’AECC-Maresme posa en marxa un programa d’activitat física i nutrició per als malalts de càncer, també et pot interessar La iaia del Maresme et guia pels millors parcs infantils de la comarca (Part 2).

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.